Složení lipidů sladkovodních ryb a jejich význam v lidské výživě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007232" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007232 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení lipidů sladkovodních ryb a jejich význam v lidské výživě
Popis výsledku v původním jazyce
Příjem vysoce nenasycených mastných kyselin EPA a DHA je potřebný pro lidské zdraví. Doporučovaná denní dávka není v ČR naplněna. Většina druhů sladkovodních ryb představuje méně bohatý zdroj těchto kyselin než ryby mořské.
Název v anglickém jazyce
Freshwater fish lipid composition and their importance for human nutrition
Popis výsledku anglicky
Dietary intake of highly unsaturated fatty acides EPA and DHA has been necessary for human health. Most of freshwater fish species have been a less abundant supply of these acids than sea fish.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-7040-901-0
Počet stran knihy
57
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS knihy
—