Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakteristika dynamiky kvality živin na pastvině v různých nadmořských výškách v jihočeském regionu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007258" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007258 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dynamic nutrients quality characteristic on pasture in different altitude in South Bohemian region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2004 - 2005 7 different experimantal locations were chosen in the Sumava Mountains area between 450 to 900 m. Three farms had dairy cowc, 2 farms had beef cattle on pasture, and 2 farms had a combined beef and dairy herd. During summer, all cattle were grazing. Dairy cows were supplemented with concentrate and hay according to their milk production. During winter, the cattle on all farms were feed with silage. The pasture yield, botanic structure of grass, clover and other plants and the quality of animal product were monitored. Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 meters above sea level. We suggest that evaluation of pasture nutrients, yield can give valuable information that can improve the grazing management. Grazing influenced a low nutrient content in grass with herbs gave a lower cut production, especially in terms of cutting, grazing management and lower part of N f

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamic nutrients quality characteristic on pasture in different altitude in South Bohemian region

  • Popis výsledku anglicky

    In 2004 - 2005 7 different experimantal locations were chosen in the Sumava Mountains area between 450 to 900 m. Three farms had dairy cowc, 2 farms had beef cattle on pasture, and 2 farms had a combined beef and dairy herd. During summer, all cattle were grazing. Dairy cows were supplemented with concentrate and hay according to their milk production. During winter, the cattle on all farms were feed with silage. The pasture yield, botanic structure of grass, clover and other plants and the quality of animal product were monitored. Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 meters above sea level. We suggest that evaluation of pasture nutrients, yield can give valuable information that can improve the grazing management. Grazing influenced a low nutrient content in grass with herbs gave a lower cut production, especially in terms of cutting, grazing management and lower part of N f

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Ecological problems of our days - from global to local scale. Vulnerability and adaptation

  • ISBN

    963-9639-14-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Název nakladatele

    University of Pannonia

  • Místo vydání

    Veszprém

  • Místo konání akce

    Keszthely, Hungary

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku