Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv doplňkových obilovin na obsah a strukturu mastných kyselin v mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.) během dlouhodobého sádkování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00007338" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00007338 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12610/07:00007867 RIV/60076658:12220/07:00008152

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of supplemental cereal feeding on the content and structure of fatty acids during long-lasting storage of common carp (Cyprinus carpio L.).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Supplemental cereal feeding (maize, wheat and triticale compared with a control group with natural food only) and its effect on fatty acid (FA) expression in the flesh during long-lasting storage of common carp (Cyprinus carpio) was investigated. The fish were cultured in earthen ponds in the Trebon region (Czech Republic). The content of fatty acid was investigated in the flesh of carp during 8 months of long-lasting storage without additional feeding. Sixty common carp in their third year of life wereused for the analyses. The weight of the fish (marketable fish) ranged from 1,358 g to 2,221 g. Polyunsaturated fatty acid (PUFA, n-3) content and composition in fish flesh were determined by gas chromatography (VARIAN 3300). Supplemental cereals causedlower levels of PUFAs and n-3 PUFAs in fish fat. The content of these fatty acids did not decrease, even during 8 months of fish storage. The average percentage of PUFAs in total fat from edible parts was: for maize 13.7% +/- 1.58%, for

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of supplemental cereal feeding on the content and structure of fatty acids during long-lasting storage of common carp (Cyprinus carpio L.).

  • Popis výsledku anglicky

    Supplemental cereal feeding (maize, wheat and triticale compared with a control group with natural food only) and its effect on fatty acid (FA) expression in the flesh during long-lasting storage of common carp (Cyprinus carpio) was investigated. The fish were cultured in earthen ponds in the Trebon region (Czech Republic). The content of fatty acid was investigated in the flesh of carp during 8 months of long-lasting storage without additional feeding. Sixty common carp in their third year of life wereused for the analyses. The weight of the fish (marketable fish) ranged from 1,358 g to 2,221 g. Polyunsaturated fatty acid (PUFA, n-3) content and composition in fish flesh were determined by gas chromatography (VARIAN 3300). Supplemental cereals causedlower levels of PUFAs and n-3 PUFAs in fish fat. The content of these fatty acids did not decrease, even during 8 months of fish storage. The average percentage of PUFAs in total fat from edible parts was: for maize 13.7% +/- 1.58%, for

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture International

  • ISSN

    0967-6120

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3/4

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    321-329

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus