Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fillet quality changes as a result of purging of common carp (Cyprinus carpio L.) with special regard to weight loss and lipid profile

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F13%3A43885197" target="_blank" >RIV/60076658:12520/13:43885197 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0044848613001130" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0044848613001130</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2013.03.004" target="_blank" >10.1016/j.aquaculture.2013.03.004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fillet quality changes as a result of purging of common carp (Cyprinus carpio L.) with special regard to weight loss and lipid profile

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Purging is a very important part of the rearing process for common carp (Cyprinus carpio L.) in Central Europe and is commonly conducted between October and December. Fish are kept in clear water without feeding in order to empty the gut, decrease the entrail proportion and eliminate possible tainted flavour. This leads to weight loss and stored fat mobilisation. This study investigated the effect of a purging period of up to 70 days on lipid content and quality of common carp flesh. Four-year-old, market-size carp (weight 1700-2600 g) from three different production systems (C: cereal supplemented; P: linseed/rapeseed pellet supplemented; N: natural feed) were sampled every 14 days for weight, fillet yield and lipid analysis. Fillet yield was highestafter 14 days and decreased thereafter. Throughout the experiment, fillet fat content decreased continuously in groups C and P, but remained stable in group N. Initially, carp from groups C and P mainly metabolised monounsaturated fatty a

  • Název v anglickém jazyce

    Fillet quality changes as a result of purging of common carp (Cyprinus carpio L.) with special regard to weight loss and lipid profile

  • Popis výsledku anglicky

    Purging is a very important part of the rearing process for common carp (Cyprinus carpio L.) in Central Europe and is commonly conducted between October and December. Fish are kept in clear water without feeding in order to empty the gut, decrease the entrail proportion and eliminate possible tainted flavour. This leads to weight loss and stored fat mobilisation. This study investigated the effect of a purging period of up to 70 days on lipid content and quality of common carp flesh. Four-year-old, market-size carp (weight 1700-2600 g) from three different production systems (C: cereal supplemented; P: linseed/rapeseed pellet supplemented; N: natural feed) were sampled every 14 days for weight, fillet yield and lipid analysis. Fillet yield was highestafter 14 days and decreased thereafter. Throughout the experiment, fillet fat content decreased continuously in groups C and P, but remained stable in group N. Initially, carp from groups C and P mainly metabolised monounsaturated fatty a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture

  • ISSN

    0044-8486

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    400

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Neuveden

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    111-119

  • Kód UT WoS článku

    000318554600015

  • EID výsledku v databázi Scopus