Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Culture System Affects Organoleptic Properties and Lipid Composition of Common Carp (Cyprinus Carpio L.) Meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F15%3A43888613" target="_blank" >RIV/60076658:12520/15:43888613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jtxs.12134/abstract;jsessionid=FFF9C6073087C9FC496178F84909C8FE.f04t01" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jtxs.12134/abstract;jsessionid=FFF9C6073087C9FC496178F84909C8FE.f04t01</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jtxs.12134" target="_blank" >10.1111/jtxs.12134</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Culture System Affects Organoleptic Properties and Lipid Composition of Common Carp (Cyprinus Carpio L.) Meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the main quality parameters in relation to two different carp culture systems. The quality of common carp fillet, such fat content, fatty acid composition, textural properties and sensory parameters, was evaluated. Carps were harvested from semi-intensive (SIS) and extensive (ES) systems, respectively. The results show no significant differences between the groups in organoleptic tests. However, significant differences (P<0.05) were observed in the textual parameters (especially hardness). A difference in the fat content and fatty acid profile (P<0.05) between two different carp culture systems was also observed. This study shows that the quality of common carp fillets particularly depends on the culture system used. Feeding strategies as well as general pond management are therefore of critical importance to enhance the overall quality of common carp fillets and meet the consumer demands. Practical ApplicationsThe present study gives insight into

  • Název v anglickém jazyce

    The Culture System Affects Organoleptic Properties and Lipid Composition of Common Carp (Cyprinus Carpio L.) Meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the main quality parameters in relation to two different carp culture systems. The quality of common carp fillet, such fat content, fatty acid composition, textural properties and sensory parameters, was evaluated. Carps were harvested from semi-intensive (SIS) and extensive (ES) systems, respectively. The results show no significant differences between the groups in organoleptic tests. However, significant differences (P<0.05) were observed in the textual parameters (especially hardness). A difference in the fat content and fatty acid profile (P<0.05) between two different carp culture systems was also observed. This study shows that the quality of common carp fillets particularly depends on the culture system used. Feeding strategies as well as general pond management are therefore of critical importance to enhance the overall quality of common carp fillets and meet the consumer demands. Practical ApplicationsThe present study gives insight into

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Texture Studies

  • ISSN

    0022-4901

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    345-352

  • Kód UT WoS článku

    000362407900004

  • EID výsledku v databázi Scopus