Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Investigation of fat content in market common carp (Cyprinus carpio) flesh during the growing season

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F10%3A00011478" target="_blank" >RIV/60076658:12520/10:00011478 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Investigation of fat content in market common carp (Cyprinus carpio) flesh during the growing season

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effects of supplemental feeding with cereals (rye, triticale, maize and the unsupplemental control group) on fat content in flesh of 3-year-old common carp (Cyprinus carpio) were the subject of study carried out at four ponds (Czech Republic, Central Europe) during the growing season. The main result was that supplemental feeding with cereals to the same energetic level was associated with varying growth and fat content in the flesh of common carp. At the end of the experiment, the stock of fish supplementally fed with maize was found to have the highest fat content (112.7 +/-} 15.6 g kg)1), while the lowest value of fat content was found in the control group (56.8 +/-} 9.4 g kg)1). The carps supplementally fed with rye were found to have a higher fatkontent (90.1 +/-} 19.0) than those supplementally fed with triticale (84.3 +/-} 15.7 g kg)1). Established average fat content values (except for maize) were at the level that indicate a high sensory quality of carp flesh during the whole

  • Název v anglickém jazyce

    Investigation of fat content in market common carp (Cyprinus carpio) flesh during the growing season

  • Popis výsledku anglicky

    Effects of supplemental feeding with cereals (rye, triticale, maize and the unsupplemental control group) on fat content in flesh of 3-year-old common carp (Cyprinus carpio) were the subject of study carried out at four ponds (Czech Republic, Central Europe) during the growing season. The main result was that supplemental feeding with cereals to the same energetic level was associated with varying growth and fat content in the flesh of common carp. At the end of the experiment, the stock of fish supplementally fed with maize was found to have the highest fat content (112.7 +/-} 15.6 g kg)1), while the lowest value of fat content was found in the control group (56.8 +/-} 9.4 g kg)1). The carps supplementally fed with rye were found to have a higher fatkontent (90.1 +/-} 19.0) than those supplementally fed with triticale (84.3 +/-} 15.7 g kg)1). Established average fat content values (except for maize) were at the level that indicate a high sensory quality of carp flesh during the whole

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture nutrition

  • ISSN

    1353-5773

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000281555100008

  • EID výsledku v databázi Scopus