Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Emulzní likér a olejový extrakt z mrkve pro jeho výrobu (CZ 17751 U1)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008138" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008138 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Emulzní likér a olejový extrakt z mrkve pro jeho výrobu (CZ 17751 U1)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Emulzní likér obsahuje alkoholovou složku a sladidlo, popřípadě alespoň jednu ze skupiny složek aromatických, barvících nebo stabilizačních. Podstata technického řešení spočívá v tom, že emulzní složka je tvořena olejovým extraktem z mrkve, emulgovaným ve vodném roztoku. Podstata technického řešení tedy spočívá v tom, že k alkoholové složce, například mrkvovému destilátu, se přidají fyziologické účinné látky z mrkve, a tak se z prosté pálenky vyrobí funkční pochutina, to znamená likér obsahující látky prospěšné lidskému zdraví.

  • Název v anglickém jazyce

    Emulsion liqueur and oil extract from carrots for its production (CZ 17751 U1)

  • Popis výsledku anglicky

    Emulsion liqueur contains an alcohol component and a sweetener. It may content also at least one from the group of aromatic, coloring and stabilizing components. Substance of the technical solution consists in the fact that the emulsion component is formed by carrot oil extract, emulsified in water solution. Substance of the technical solution thus is in the fact that to the alcoholic component, for example the carrot spirit, physiologically active substances from carrots will be added, and thus, from aplain spirit, functional spices will be produced; that means a liqueur containing for human health useful substances.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ 17751 U1

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence