Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontaminace syrového kravského mléka psychrotrofní a mezofilní mikroflórou ve vztahu k vybraným faktorům

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008228" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008228 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Contamination of cow's raw milk by psychrotrophic and mesophilic microflora in relation to selected factors

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the paper was to analyse the influence of dairy cow management technology, milking method, predipping and summer grazing on the contamination of cow's raw milk by mesophilic (TBC), psychrotrophic (PBC), lipolytic (PLiBC) and proteolytic(PPrBC) bacteria. The values of TBC, PBC, PLiBC and PPrBC in bulk milk samples were determined by the culture method according to IDF standards. Investigations were carried out in nine stables of seven dairy farms from January 2005 to June 2006. Summer grazing has the most marked influence on the values of studied parameters. Farms with summer grazing had a lower microbial contamination of milk compared to farms without grazing and the difference was statistically highly significant in all studied parameters (P < 0.001). A positive effect of predipping on a reduction in the values of milk microbial contamination was proved while the difference between farms with predipping and those without it was on a significance level P < 0.05 to 0.0

  • Název v anglickém jazyce

    Contamination of cow's raw milk by psychrotrophic and mesophilic microflora in relation to selected factors

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the paper was to analyse the influence of dairy cow management technology, milking method, predipping and summer grazing on the contamination of cow's raw milk by mesophilic (TBC), psychrotrophic (PBC), lipolytic (PLiBC) and proteolytic(PPrBC) bacteria. The values of TBC, PBC, PLiBC and PPrBC in bulk milk samples were determined by the culture method according to IDF standards. Investigations were carried out in nine stables of seven dairy farms from January 2005 to June 2006. Summer grazing has the most marked influence on the values of studied parameters. Farms with summer grazing had a lower microbial contamination of milk compared to farms without grazing and the difference was statistically highly significant in all studied parameters (P < 0.001). A positive effect of predipping on a reduction in the values of milk microbial contamination was proved while the difference between farms with predipping and those without it was on a significance level P < 0.05 to 0.0

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science : Živočišná výroba

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    387-393

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus