Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882243" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882243 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla sledována kontaminace bazénových vzorků syrového kravského mléka psychrotrofními lipolytickými bakteriemi (PLM), celkovým počtem psychrotrofních (PTM) a mezofilních (CPM) bakterií. Analyzovány byly vzájemné vztahy těchto skupin bakterií. Experimentálně byl na třech vzorcích mléka ověřen nárůst CPM, PTM, PLM a hodnot volných mastných kyselin (VMK) v závislosti na čase (analýzy prováděny ve 24 hod. intervalech do 96 hod.) a úchovné teplotě vzorků mléka (4; 6,5; 10 °C). Bakteriální kontaminace mléka byla stanovena kultivačními metodami dle norem IDF, hodnoty VMK byly stanoveny extrakčně-titrační metodou.

  • Název v anglickém jazyce

    The content of free fatty acids - an indicator of lipolytic activity of psychrotrophic microflora in raw cow's milk

  • Popis výsledku anglicky

    The contamination of bulk samples of cow's raw milk by free fatty acids (FFA), psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC), total count of psychrotrophic bacteria (PBC) and mesophilic bacteria (TBC) was monitored on eleven dairy farms. An increase in TBC,PBC and PLiBC and in the values of free fatty acids (FFA) was tested experimentally in three milk samples in relation to time (analyses were done in 24-hour intervals until 96 hours) and storage temperature of milk samples (4; 6.5 and 10° C). Bacterial contamination of milk was determined by culture methods in accordance with IDF standards, the values of FFA were determined by an extraction-titration method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81105" target="_blank" >QH81105: Patofyziologické důsledky alimentárního přebytku jódu u skotu a ovcí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IX. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7399-125-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    154-158

  • Název nakladatele

    Tribun EU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    18. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku