Content of free fatty acids, lipolytic bacteria and somatic cells in relation to milking technology
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882022" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0005-8" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0005-8</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0005-8" target="_blank" >10.2478/v10146-011-0005-8</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of free fatty acids, lipolytic bacteria and somatic cells in relation to milking technology
Popis výsledku v původním jazyce
The contents of free fatty acids (FFA) and counts of total bacteria, psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC) and somatic cells were determined in 150 samples of cow's bulk raw milk on 20 farms with three different milking technologies in South Bohemiaduring 2008-10. FFA were determined using an extraction-titration method. Within the compared technologies, the highest mean values of FFA (3.88 mmol 100 g-1; P{0.001) and PLiBC (696 CFU ml-1) were observed on farms with pipeline milking in stalls. The lowest mean FFA level (1.54 mmol 100 g-1) was determined on farms with an automatic milking system. Medium values were determined on farms with parlour milking.
Název v anglickém jazyce
Content of free fatty acids, lipolytic bacteria and somatic cells in relation to milking technology
Popis výsledku anglicky
The contents of free fatty acids (FFA) and counts of total bacteria, psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC) and somatic cells were determined in 150 samples of cow's bulk raw milk on 20 farms with three different milking technologies in South Bohemiaduring 2008-10. FFA were determined using an extraction-titration method. Within the compared technologies, the highest mean values of FFA (3.88 mmol 100 g-1; P{0.001) and PLiBC (696 CFU ml-1) were observed on farms with pipeline milking in stalls. The lowest mean FFA level (1.54 mmol 100 g-1) was determined on farms with an automatic milking system. Medium values were determined on farms with parlour milking.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81105" target="_blank" >QH81105: Patofyziologické důsledky alimentárního přebytku jódu u skotu a ovcí.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agrobiology
ISSN
1803-4403
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
49-54
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—