Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Counts of psychrotrophic lipolytic bacteria in cow`s raw milk samples from the aspect of technological quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010821" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010821 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Counts of psychrotrophic lipolytic bacteria in cow`s raw milk samples from the aspect of technological quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to analyze the relationship of psychrotrophic lipolytic bacteria in milk with the level of free fatty acids as an indicator of technological quality of milk on dairy farms with different management technology. The contamination of bulk samples of cow?s raw milk (n = 110) by psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC) and total counts of psychrotrophic bacteria (PBC) and mesophilic bacteria (TBC) were determined by a culture method in accordance with IDF standards. The content of free fatty acids (FFA) was determined by an extraction-titration method and somatic cell count (SCC) was determined by flow cytometry with fluorescence detection. The study was conducted throughout 2008 on 11 farms with different management technology (5 farms with loose littered cubicle housing with milking in a milking parlour; 3 farms with loose litterless slatted-floor housing with milking in a milking parlour; 3 farms with stanchion littered housing with an in-stall milking pip

  • Název v anglickém jazyce

    Counts of psychrotrophic lipolytic bacteria in cow`s raw milk samples from the aspect of technological quality

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to analyze the relationship of psychrotrophic lipolytic bacteria in milk with the level of free fatty acids as an indicator of technological quality of milk on dairy farms with different management technology. The contamination of bulk samples of cow?s raw milk (n = 110) by psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC) and total counts of psychrotrophic bacteria (PBC) and mesophilic bacteria (TBC) were determined by a culture method in accordance with IDF standards. The content of free fatty acids (FFA) was determined by an extraction-titration method and somatic cell count (SCC) was determined by flow cytometry with fluorescence detection. The study was conducted throughout 2008 on 11 farms with different management technology (5 farms with loose littered cubicle housing with milking in a milking parlour; 3 farms with loose litterless slatted-floor housing with milking in a milking parlour; 3 farms with stanchion littered housing with an in-stall milking pip

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agrobiology

  • ISSN

    1803-4403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    26

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus