Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of nutrients content in pasture on amino acids content of cows milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010763" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010763 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of nutrients content in pasture on amino acids content of cows milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chemical composition of milk and its relation to grazing is emphasized in low-input breeding systems where generally lower milk production use to be achieved. The aim of this study was to evaluate the milk composition of Czech Pied and Holstein cowsduring 6-months grazing period in comparison to winter silage-based breeding on three sub-mountain farms. The individual 24-hours milk yields and concentrations of fat, protein and somatic cell counts (SCC) were measured monthly in a total of 671 Czech Pied and 114 Holstein cows during 6-years period. Cows belonged to two Czech pied herds, offered 7-hours (Farm 1, F1) or 20-hours (Farm 2, F2) daily grazing allowance, and to a mixed Czech Pied and Holstein herd (Farm 3, F3), offered 20-hours pasture access. The data of each herd were evaluated separately allowing to the season (grazing, housing) and the breed. A significant enhancement of fat yields was found during grazing season in all three herds and in both the breeds. The higher pro

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of nutrients content in pasture on amino acids content of cows milk

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical composition of milk and its relation to grazing is emphasized in low-input breeding systems where generally lower milk production use to be achieved. The aim of this study was to evaluate the milk composition of Czech Pied and Holstein cowsduring 6-months grazing period in comparison to winter silage-based breeding on three sub-mountain farms. The individual 24-hours milk yields and concentrations of fat, protein and somatic cell counts (SCC) were measured monthly in a total of 671 Czech Pied and 114 Holstein cows during 6-years period. Cows belonged to two Czech pied herds, offered 7-hours (Farm 1, F1) or 20-hours (Farm 2, F2) daily grazing allowance, and to a mixed Czech Pied and Holstein herd (Farm 3, F3), offered 20-hours pasture access. The data of each herd were evaluated separately allowing to the season (grazing, housing) and the breed. A significant enhancement of fat yields was found during grazing season in all three herds and in both the breeds. The higher pro

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lucrari Stiintifice Zootehnie si biotehnologii: Scientifical Papers Animal Sciences and Biotechnologies

  • ISSN

    1221-5287

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus