Využití analýzy bílkovin na automatické čipové elektroforese Experion pro charakterizaci genotypů brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010843" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010843 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití analýzy bílkovin na automatické čipové elektroforese Experion pro charakterizaci genotypů brambor
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika poskytuje standardní postup pro charakterizaci genotypů bramboru podle v současné době preferované klasifikace bílkovin hlíz bramboru pomocí nové a moderní techniky - automatické čipové elektroforesy Experion (Experion System, Bio-Rad Laboratories, USA), která zaručuje podmínky objektivní, rychlé, dostatečně přesné a reprodukovatelné, cenově přijatelné a z hlediska požadavků na bezpečnost práce bezpečné analýzy.
Název v anglickém jazyce
Usage of protein analysis on automated chip electrophoresis Experion for potato genotypes characterization
Popis výsledku anglicky
The metodology described standard equipment of potato genotypes characterization according to the presently most prefer classification using potato tuber proteins separated with new and modern technique ? automated chip electrophoresis Experion (ExperionSystem, Bio-Rad Laboratories, USA). This technique presents objective, relatively cheap, fast and accurate electrophoretic analysis. The produced results are characterized by high reproducibility and positive is also higher operating safety than with using traditional system of polyacrylamide gel electrophoresis.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44011" target="_blank" >1B44011: Vývoj a testování systému analytických metod pro praktickou charakterizaci odrůd brambor registrovaných v ČR</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
metodika čipové elektroforézy
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Certifikace udělena MZe ČR dopisem č.j. 879/2009-18020
Ekonomické parametry
vyšší efektivita identifikace odrůd bramboru a odhalení odrůdových příměsí
Označení certifikačního orgánu
MZe ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—