Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00011218" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00011218 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A -112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky

  • Název v anglickém jazyce

    Parameters of carcass value from the test of final hybrids of pigs produced by foreign companies

  • Popis výsledku anglicky

    The investigation was focused on four combinations of final hybrids of pigs produced by foreign companies pursuing their activity in the territory of the CR. Parameters of carcass value of almost 100 individuals were analyzed in each combination. The average slaughter weight was 114.1 kg (A - 112.4 kg, B - 115.6 kg, C - 113.0 kg, D - 115.4 kg) while the particular combinations showed highly imbalanced values. Combinations A and B had the identical lean meat content 55.47 and 55.44%, respectively, followed by combination C with the slightly lower value of 55.13%. Combination D with the lowest lean meat percentage 52.84 was statistically highly significantly different. In this combination the highest average backfat thickness (27.08 mm) was measured. Thelowest backfat thickness was determined in combinations C and A: 22.89 and 22.94 mm, respectively. The highest percentages of main lean cuts (50.14%) and ham (20.87%) were calculated in combination B. Average values of pH45 in the partic

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat

  • ISBN

    978-80-7375-303-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 6. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku