Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012535" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012535 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.
Popis výsledku v původním jazyce
The fatty acid composition of milk produced by cows during the grazing season (May-October) and during the period of winter silage feeding (November-April) was examined on three mountain farms in the Czech Republic. There was a higher proportion of long-chain and unsaturated fatty acids in milk from pastured cows than from the indoor-fed cows (P< 0.01). Also the content of conjugated linoleic acid (CLA) was higher in the pasture period (on average 1.1%; P<0.01) than in the indoor period (on average 0.7%; P<0.01). The milk produced during the grazing season thus contained fat with a more beneficial composition, in relation to consumer health, than during the winter silage feeding.
Název v anglickém jazyce
Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
The fatty acid composition of milk produced by cows during the grazing season (May-October) and during the period of winter silage feeding (November-April) was examined on three mountain farms in the Czech Republic. There was a higher proportion of long-chain and unsaturated fatty acids in milk from pastured cows than from the indoor-fed cows (P< 0.01). Also the content of conjugated linoleic acid (CLA) was higher in the pasture period (on average 1.1%; P<0.01) than in the indoor period (on average 0.7%; P<0.01). The milk produced during the grazing season thus contained fat with a more beneficial composition, in relation to consumer health, than during the winter silage feeding.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Grasslands science in Europe
ISBN
978-3-86944-021-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Institut für Planzenbau und Planzuchtung
Místo vydání
Gőttingen
Místo konání akce
Kiel, SRN
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—