Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012535" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012535 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The fatty acid composition of milk produced by cows during the grazing season (May-October) and during the period of winter silage feeding (November-April) was examined on three mountain farms in the Czech Republic. There was a higher proportion of long-chain and unsaturated fatty acids in milk from pastured cows than from the indoor-fed cows (P< 0.01). Also the content of conjugated linoleic acid (CLA) was higher in the pasture period (on average 1.1%; P<0.01) than in the indoor period (on average 0.7%; P<0.01). The milk produced during the grazing season thus contained fat with a more beneficial composition, in relation to consumer health, than during the winter silage feeding.

  • Název v anglickém jazyce

    Seasonal variation in the fatty acid composition of cow milk in the mountain regions of the Czech Republic.

  • Popis výsledku anglicky

    The fatty acid composition of milk produced by cows during the grazing season (May-October) and during the period of winter silage feeding (November-April) was examined on three mountain farms in the Czech Republic. There was a higher proportion of long-chain and unsaturated fatty acids in milk from pastured cows than from the indoor-fed cows (P< 0.01). Also the content of conjugated linoleic acid (CLA) was higher in the pasture period (on average 1.1%; P<0.01) than in the indoor period (on average 0.7%; P<0.01). The milk produced during the grazing season thus contained fat with a more beneficial composition, in relation to consumer health, than during the winter silage feeding.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Grasslands science in Europe

  • ISBN

    978-3-86944-021-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Institut für Planzenbau und Planzuchtung

  • Místo vydání

    Gőttingen

  • Místo konání akce

    Kiel, SRN

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku