Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita v produkci a složení kozího mléka během laktace.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012579" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012579 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita v produkci a složení kozího mléka během laktace.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo vyhodnotit složení mléka během laktace (květen-říjen 2009) u kozy hnědé krátkosrsté. Nejvyšší variabilita byla zjištěna pro produkci mléka (v=22,8%) a obsah tuku (v=24,8%), nejnižší pro obsah laktózy (v=5,9%). Vliv stadia laktace byl provšechny sledované ukazatele (produkce mléka, obsah tuku, bílkovin a laktózy) statisticky vysoce významný (P<0,001).

  • Název v anglickém jazyce

    The changes in goat milk yield and composition during lactation.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to evaluate goat milk yield and composition during lactation (May to October 2009). The highest variability(RSD) was observed in milk yield (22.8%) and fat content (24.8%), the lowest in content of lactose (5.9%). The effect of stage of lactation was statistically significant at P<0,001 for all observed parameters (milk yield, contents of fat, protein and lactose).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VII

  • ISBN

    978-80-7375-402-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku