Variabilita v produkci a složení kozího mléka během laktace.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012579" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012579 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Variabilita v produkci a složení kozího mléka během laktace.
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo vyhodnotit složení mléka během laktace (květen-říjen 2009) u kozy hnědé krátkosrsté. Nejvyšší variabilita byla zjištěna pro produkci mléka (v=22,8%) a obsah tuku (v=24,8%), nejnižší pro obsah laktózy (v=5,9%). Vliv stadia laktace byl provšechny sledované ukazatele (produkce mléka, obsah tuku, bílkovin a laktózy) statisticky vysoce významný (P<0,001).
Název v anglickém jazyce
The changes in goat milk yield and composition during lactation.
Popis výsledku anglicky
The aim was to evaluate goat milk yield and composition during lactation (May to October 2009). The highest variability(RSD) was observed in milk yield (22.8%) and fat content (24.8%), the lowest in content of lactose (5.9%). The effect of stage of lactation was statistically significant at P<0,001 for all observed parameters (milk yield, contents of fat, protein and lactose).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VII
ISBN
978-80-7375-402-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—