Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00150062" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00150062 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effects of lactation stage and parity on the variability of milk yield, composition, properties and rennet curd quality of sheep milk were evaluated on 10 ewes (F112 crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian) for three lactation seasons (May--September 2004, 2005, 2006). In 2004 ewes were in the first parity (P1) etc. Parity and stage of lactation significantly affected milk yield, acidity, renneting properties and mainly composition of sheep milk. Milk yield increased with increasing number of lactation. The lowest mean's values of total solids, fat, protein and casein contents and the highest lactose were observed in P3 ewes compared to P1 and P2. The total solids, fat, protein and casein contents rose between May and June and then most of the components declined in July and increased until the end of lactation. Lactose followed closely the lactation yield. P2 ewes had a higher mean's titrable acidity in comparison with P1 and P3. The highest titrable acidity was

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.

  • Popis výsledku anglicky

    Effects of lactation stage and parity on the variability of milk yield, composition, properties and rennet curd quality of sheep milk were evaluated on 10 ewes (F112 crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian) for three lactation seasons (May--September 2004, 2005, 2006). In 2004 ewes were in the first parity (P1) etc. Parity and stage of lactation significantly affected milk yield, acidity, renneting properties and mainly composition of sheep milk. Milk yield increased with increasing number of lactation. The lowest mean's values of total solids, fat, protein and casein contents and the highest lactose were observed in P3 ewes compared to P1 and P2. The total solids, fat, protein and casein contents rose between May and June and then most of the components declined in July and increased until the end of lactation. Lactose followed closely the lactation yield. P2 ewes had a higher mean's titrable acidity in comparison with P1 and P3. The highest titrable acidity was

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of applied animal research

  • ISSN

    0971-2119

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus