Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00150062" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00150062 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.
Popis výsledku v původním jazyce
Effects of lactation stage and parity on the variability of milk yield, composition, properties and rennet curd quality of sheep milk were evaluated on 10 ewes (F112 crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian) for three lactation seasons (May--September 2004, 2005, 2006). In 2004 ewes were in the first parity (P1) etc. Parity and stage of lactation significantly affected milk yield, acidity, renneting properties and mainly composition of sheep milk. Milk yield increased with increasing number of lactation. The lowest mean's values of total solids, fat, protein and casein contents and the highest lactose were observed in P3 ewes compared to P1 and P2. The total solids, fat, protein and casein contents rose between May and June and then most of the components declined in July and increased until the end of lactation. Lactose followed closely the lactation yield. P2 ewes had a higher mean's titrable acidity in comparison with P1 and P3. The highest titrable acidity was
Název v anglickém jazyce
Effects of the lactation stage and parity on milk yield, composition and properties of organic sheep milk.
Popis výsledku anglicky
Effects of lactation stage and parity on the variability of milk yield, composition, properties and rennet curd quality of sheep milk were evaluated on 10 ewes (F112 crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian) for three lactation seasons (May--September 2004, 2005, 2006). In 2004 ewes were in the first parity (P1) etc. Parity and stage of lactation significantly affected milk yield, acidity, renneting properties and mainly composition of sheep milk. Milk yield increased with increasing number of lactation. The lowest mean's values of total solids, fat, protein and casein contents and the highest lactose were observed in P3 ewes compared to P1 and P2. The total solids, fat, protein and casein contents rose between May and June and then most of the components declined in July and increased until the end of lactation. Lactose followed closely the lactation yield. P2 ewes had a higher mean's titrable acidity in comparison with P1 and P3. The highest titrable acidity was
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of applied animal research
ISSN
0971-2119
e-ISSN
—
Svazek periodika
36
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
IN - Indická republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—