Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in basic milk components, properties of milk and rennet curdling quality during lactation of East Friesian ewes.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00150363" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00150363 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in basic milk components, properties of milk and rennet curdling quality during lactation of East Friesian ewes.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The evaluation of the changes in basic milk components, properties of milk and rennet curdling quality during lactation was carried out over the period of three succesive years using milk samples obtained from a total of 27 ewes of the East Friesian breed, reared on a small sheep farm in the Wallachian region. The contents of all basic milk components (total solids (TS), fat (F), protein (P) and lactose (L)) were significantly affected by the stage of lactation, whilst the contents of TS, F and P increased gradually with the advancement of lactation. The lactose content in the course of lactation was relatively the most constant of all milk components, confirming its role as an osmotic regulator and a compensator for variations in all other components.On the other hand the daily milk yield gradually decreased depending on the stage of the lactation. The stage of lactation had also a highly significant effect both on all milk properties (pH, titrable acidity (TA) and rennet clotting ti

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in basic milk components, properties of milk and rennet curdling quality during lactation of East Friesian ewes.

  • Popis výsledku anglicky

    The evaluation of the changes in basic milk components, properties of milk and rennet curdling quality during lactation was carried out over the period of three succesive years using milk samples obtained from a total of 27 ewes of the East Friesian breed, reared on a small sheep farm in the Wallachian region. The contents of all basic milk components (total solids (TS), fat (F), protein (P) and lactose (L)) were significantly affected by the stage of lactation, whilst the contents of TS, F and P increased gradually with the advancement of lactation. The lactose content in the course of lactation was relatively the most constant of all milk components, confirming its role as an osmotic regulator and a compensator for variations in all other components.On the other hand the daily milk yield gradually decreased depending on the stage of the lactation. The stage of lactation had also a highly significant effect both on all milk properties (pH, titrable acidity (TA) and rennet clotting ti

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal welfare, etológia és tartástechnológia

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus