Možnosti využití antioxidantů při barvení masných výrobků.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012583" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012583 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12410/10:00011707
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití antioxidantů při barvení masných výrobků.
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo optimalizovat složení barvící komponenty pro barvení masných výrobků. Kombinace rostlinných barviv a antioxidantů umožnila dosáhnout odpovídajícího zbarvení masných výrobků a zároveň snížit obsah dusitanové solící směsi v masných výrobcích.
Název v anglickém jazyce
Using of antioxidants by colouring of saussages
Popis výsledku anglicky
We researched optimalisation of colouring compound for saussages. We used vegetables colours and antioxidants. Optimal content of colouring elements contribute to degries nitrit and nitrat ionts in saussages.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XL. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin?
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu,l v.v.i.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr u Bystřice nad Perštejnem
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—