Effect of addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and herb preparation to feed on selected physiological indicators, growth rate and pelt quality of growing arctic foxes
Popis výsledku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and herb preparation to feed on selected physiological indicators, growth rate and pelt quality of growing arctic foxes
Popis výsledku v původním jazyce
Yeast (Saccharomyces cerevisiae) and oil-and-water preparations (extracts) of plants are used in feeding farm animals, improving their health and productivity. It was attempted to use a plant-origin preparation (extract) and spray-dried brewer´s yeast asfeed additives. The experiment was conducted on 80 arctic foxes of both sexes born in the first decade of May. An addition of a phytogenic preparation and yeast to feed did not show a negative effect on health or final body weight of growing foxes. Supplementation of diet with yeast increased the feed intake, leading to a higher weight and higher content of storage fat in the body. Moreover, an addition of yeast to feed significantly improved coat quality as assessed both in vivo and post-slaughter.
Název v anglickém jazyce
Effect of addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and herb preparation to feed on selected physiological indicators, growth rate and pelt quality of growing arctic foxes
Popis výsledku anglicky
Yeast (Saccharomyces cerevisiae) and oil-and-water preparations (extracts) of plants are used in feeding farm animals, improving their health and productivity. It was attempted to use a plant-origin preparation (extract) and spray-dried brewer´s yeast asfeed additives. The experiment was conducted on 80 arctic foxes of both sexes born in the first decade of May. An addition of a phytogenic preparation and yeast to feed did not show a negative effect on health or final body weight of growing foxes. Supplementation of diet with yeast increased the feed intake, leading to a higher weight and higher content of storage fat in the body. Moreover, an addition of yeast to feed significantly improved coat quality as assessed both in vivo and post-slaughter.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Animal Science Papers and Reports
ISSN
0860-4037
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Základní informace
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GH - Výživa hospodářských zvířat
Rok uplatnění
2010