Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Weaknesses of the emmer wheat genetic resources and possibilities of its improvement for low-input and organic farming systems

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012654" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012654 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/10:48988

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Weaknesses of the emmer wheat genetic resources and possibilities of its improvement for low-input and organic farming systems

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Emmer wheat is suitable for organic and low-input farming systems, as it contributes to the enhancement of agrobiodiversity and an extension of the range of crop species with a higher added value. Although it has been grown for a very long time, it is now rarely utilised. The results of research into, and examination of six cultivars coming from the genetic resources of the gene bank in Prague are presented. Particular morphological, biological, economic and quality characteristics have been examined inrespect of a cultivar's ideotype for the organic farming system. A number of criteria for selection have been proposed on the basis of an examination of particular characteristics and relationships. They respect the principles of breeding of cultivars for the organic farming system and are likely to lead to more frequent growing of the emmer wheat cultivars. Attention should be paid to the selection of cultivars having long and dense spikes. Long plants are more suitable, as they are re

  • Název v anglickém jazyce

    Weaknesses of the emmer wheat genetic resources and possibilities of its improvement for low-input and organic farming systems

  • Popis výsledku anglicky

    Emmer wheat is suitable for organic and low-input farming systems, as it contributes to the enhancement of agrobiodiversity and an extension of the range of crop species with a higher added value. Although it has been grown for a very long time, it is now rarely utilised. The results of research into, and examination of six cultivars coming from the genetic resources of the gene bank in Prague are presented. Particular morphological, biological, economic and quality characteristics have been examined inrespect of a cultivar's ideotype for the organic farming system. A number of criteria for selection have been proposed on the basis of an examination of particular characteristics and relationships. They respect the principles of breeding of cultivars for the organic farming system and are likely to lead to more frequent growing of the emmer wheat cultivars. Attention should be paid to the selection of cultivars having long and dense spikes. Long plants are more suitable, as they are re

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Využití jarních forem vybraných druhů pšenice v ekologickém zemědělství</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Enviroment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3-4

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000286039800067

  • EID výsledku v databázi Scopus