The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43881879" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43881879 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12410/11:43881879
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010" target="_blank" >10.1556/AAlim.2010.0010</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence
Popis výsledku v původním jazyce
Black elder infl orescence has been traditionally used in Central Europe both in folk and offi cial medicine. This plant material is a rich source of two biologically active components, rutin and chlorogenic acid. The stability of rutin and chlorogenic acid during drying and the long-term storage of black elder infl orescence were analysed in this study. The rutin content was determined by capillary electrophoresis using solid-phase extraction. High-performance liquid chromatography was used for the determination of chlorogenic acid.
Název v anglickém jazyce
The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence
Popis výsledku anglicky
Black elder infl orescence has been traditionally used in Central Europe both in folk and offi cial medicine. This plant material is a rich source of two biologically active components, rutin and chlorogenic acid. The stability of rutin and chlorogenic acid during drying and the long-term storage of black elder infl orescence were analysed in this study. The rutin content was determined by capillary electrophoresis using solid-phase extraction. High-performance liquid chromatography was used for the determination of chlorogenic acid.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F05%2F2546" target="_blank" >GA525/05/2546: Vliv vybraných faktorů na obsah flavonoidů a dalších fenolických látek v některých léčivých rostlinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Alimentaria
ISSN
0139-3006
e-ISSN
—
Svazek periodika
40
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
327-334
Kód UT WoS článku
000294636600003
EID výsledku v databázi Scopus
—