Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43881879" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43881879 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12410/11:43881879

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.2010.0010" target="_blank" >10.1556/AAlim.2010.0010</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Black elder infl orescence has been traditionally used in Central Europe both in folk and offi cial medicine. This plant material is a rich source of two biologically active components, rutin and chlorogenic acid. The stability of rutin and chlorogenic acid during drying and the long-term storage of black elder infl orescence were analysed in this study. The rutin content was determined by capillary electrophoresis using solid-phase extraction. High-performance liquid chromatography was used for the determination of chlorogenic acid.

  • Název v anglickém jazyce

    The Stability of Rutin and Chlorogenic Acid During Processing of Black Elder (Sambucus nigra L.) Inflorescence

  • Popis výsledku anglicky

    Black elder infl orescence has been traditionally used in Central Europe both in folk and offi cial medicine. This plant material is a rich source of two biologically active components, rutin and chlorogenic acid. The stability of rutin and chlorogenic acid during drying and the long-term storage of black elder infl orescence were analysed in this study. The rutin content was determined by capillary electrophoresis using solid-phase extraction. High-performance liquid chromatography was used for the determination of chlorogenic acid.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F05%2F2546" target="_blank" >GA525/05/2546: Vliv vybraných faktorů na obsah flavonoidů a dalších fenolických látek v některých léčivých rostlinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Alimentaria

  • ISSN

    0139-3006

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    327-334

  • Kód UT WoS článku

    000294636600003

  • EID výsledku v databázi Scopus