Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrolyzed water and its influence on quality of poultry meat.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882266" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882266 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrolyzed water and its influence on quality of poultry meat.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the research was to find out whether electrolyzed water used for densification of breeding halls and watering of chickens' influences selected indicators of the meat quality. The production system of electrolyzed water has been patented in theCzech Republic. The experiments were done in two breeding halls of chickens of the same breed; potable water without any additives was used for watering in one house, the other house was supplied with the Envirolyte water, i.e. technology whose principle is patent protected. After the chickens were slaughtered, samples of the chickens of the individual halls were taken and analysed. As regards the indicators observed, the most significant difference was determined for water loss through dripping, whichmight suggest an eventual development of PSE meat. However, the colour of the meat and its pH values did not confirm this.

  • Název v anglickém jazyce

    Electrolyzed water and its influence on quality of poultry meat.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the research was to find out whether electrolyzed water used for densification of breeding halls and watering of chickens' influences selected indicators of the meat quality. The production system of electrolyzed water has been patented in theCzech Republic. The experiments were done in two breeding halls of chickens of the same breed; potable water without any additives was used for watering in one house, the other house was supplied with the Envirolyte water, i.e. technology whose principle is patent protected. After the chickens were slaughtered, samples of the chickens of the individual halls were taken and analysed. As regards the indicators observed, the most significant difference was determined for water loss through dripping, whichmight suggest an eventual development of PSE meat. However, the colour of the meat and its pH values did not confirm this.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92195" target="_blank" >QH92195: Využití vybraných nanotechnologií pro návrhy a ověření nejlepších dostupných technik (BAT) v zemědělské činnosti</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Science and Biotechnologies

  • ISSN

    1221-5287

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    355-357

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus