Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Doporučené postupy pro rozvoj chovu dojnic s cílem produkovat mléko jako potravinovou surovinu s vyšším zastoupením zdravotně prospěšných mastných kyselin mléčného tuku.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883619" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883619 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/12:#0000600 RIV/26722861:_____/12:ZNMAST12 RIV/49608851:_____/12:#0000548

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Doporučené postupy pro rozvoj chovu dojnic s cílem produkovat mléko jako potravinovou surovinu s vyšším zastoupením zdravotně prospěšných mastných kyselin mléčného tuku.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na: metodickou podporu rozvoje chovu dojnic, zejména pro ekologické a low input farmy s vlastní produkcí mléčných potravin se zvýšeným obsahem zdraví prospěšných mastných kyselin v mléčném tuku; zajištění podpory zaměstnanosti ve venkovském prostoru; produkci kvalitních potravinových surovin; podporu údržby krajiny; podporu zdraví spotřebitelů.

  • Název v anglickém jazyce

    Recommended procedures for development of dairy cow rearing with goal to produce milk as food raw material with higher content of health positive fatty acids in milk fat.

  • Popis výsledku anglicky

    Certified applied method is focused on: methodical development support of dairy cow rearing, especially for organic and low input farms with own dairy food production wirh higher content of health beneficial fatty acids in milk fat; support assurance foremployment in rural areas; high quality food raw material production; support of landscape maintenance; support of consumer health.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QH 81210 CM 23

  • Číslo předpisu

    číslo osvědčení SVS/2012/043478-G

  • Technické parametry

    SVS/2012/043478-G Produkce mléčných potravin se zvýšeným obsahem zdraví prospěšných mastných kyselin. Provádí se na mléčných farmách s možností oddělit mléko pro specifickou produkci.

  • Ekonomické parametry

    Ekonomický dopad je součástí rozvoje chovu dojnic pro podporu zaměstnanosti v méně využitelných a ekologických venkovských lokalitách. Zlepšení rámcových znalostí chovatelů může zvýšit provozní jistotu chovu dojnic uvedeného typu o 25 %.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy České republiky

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů