Doporučené postupy pro rozvoj chovu dojnic s cílem produkovat mléko jako potravinovou surovinu s vyšším zastoupením zdravotně prospěšných mastných kyselin mléčného tuku.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883619" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883619 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26788462:_____/12:#0000600 RIV/26722861:_____/12:ZNMAST12 RIV/49608851:_____/12:#0000548
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Doporučené postupy pro rozvoj chovu dojnic s cílem produkovat mléko jako potravinovou surovinu s vyšším zastoupením zdravotně prospěšných mastných kyselin mléčného tuku.
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na: metodickou podporu rozvoje chovu dojnic, zejména pro ekologické a low input farmy s vlastní produkcí mléčných potravin se zvýšeným obsahem zdraví prospěšných mastných kyselin v mléčném tuku; zajištění podpory zaměstnanosti ve venkovském prostoru; produkci kvalitních potravinových surovin; podporu údržby krajiny; podporu zdraví spotřebitelů.
Název v anglickém jazyce
Recommended procedures for development of dairy cow rearing with goal to produce milk as food raw material with higher content of health positive fatty acids in milk fat.
Popis výsledku anglicky
Certified applied method is focused on: methodical development support of dairy cow rearing, especially for organic and low input farms with own dairy food production wirh higher content of health beneficial fatty acids in milk fat; support assurance foremployment in rural areas; high quality food raw material production; support of landscape maintenance; support of consumer health.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
QH 81210 CM 23
Číslo předpisu
číslo osvědčení SVS/2012/043478-G
Technické parametry
SVS/2012/043478-G Produkce mléčných potravin se zvýšeným obsahem zdraví prospěšných mastných kyselin. Provádí se na mléčných farmách s možností oddělit mléko pro specifickou produkci.
Ekonomické parametry
Ekonomický dopad je součástí rozvoje chovu dojnic pro podporu zaměstnanosti v méně využitelných a ekologických venkovských lokalitách. Zlepšení rámcových znalostí chovatelů může zvýšit provozní jistotu chovu dojnic uvedeného typu o 25 %.
Označení certifikačního orgánu
Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy České republiky
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů