Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermentovaných masných výrobcích.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883765" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883765 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermentovaných masných výrobcích.
Popis výsledku v původním jazyce
Popsána technologie výroby fermentovaných masných výrobkůs použitím probiotických kultur. Byly analyzovány a interpretovány hlavní technologické parametry (pH, aw, sušina, tuk, počty laktobacilů a bifidobakterií). V základních údajích se oba typy výrobkůzásadně nelišily, počty probiotických bakterií překračovaly 106 KTJ/g I po dvou měsících skladování výrobků.
Název v anglickém jazyce
Use of probiotic strains Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium spp. as starter cultures in fermented meat products.
Popis výsledku anglicky
Production technology of fermented meat products by using probiotic cultures was detected. We analyzed and interpreted the main technological parameters (pH, aw, dry matter, fat, numbers of Lactobacilus and Bifidobacteria). Primary data in the two typesof products did not differ significantly, the numbers of probiotic bacteria exceeded 106 CFU. g-1 even after two months of storage products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
130-133
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—