Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermentovaných masných výrobcích.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883765" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883765 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermentovaných masných výrobcích.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Popsána technologie výroby fermentovaných masných výrobkůs použitím probiotických kultur. Byly analyzovány a interpretovány hlavní technologické parametry (pH, aw, sušina, tuk, počty laktobacilů a bifidobakterií). V základních údajích se oba typy výrobkůzásadně nelišily, počty probiotických bakterií překračovaly 106 KTJ/g I po dvou měsících skladování výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of probiotic strains Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium spp. as starter cultures in fermented meat products.

  • Popis výsledku anglicky

    Production technology of fermented meat products by using probiotic cultures was detected. We analyzed and interpreted the main technological parameters (pH, aw, dry matter, fat, numbers of Lactobacilus and Bifidobacteria). Primary data in the two typesof products did not differ significantly, the numbers of probiotic bacteria exceeded 106 CFU. g-1 even after two months of storage products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    130-133

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus