Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883776" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883776 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (7 Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků) je zaměřena na rizika onemocnění z potravin, zejména z mléka a mléčných produktů. Pojednává o chorobách historicky významných (brucelóza, tuberkulóza), významných původcích onemocnění z mléka (např. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes aj.) a vzácných původcích (např. virus slintavky a kulhavky aj.).

  • Název v anglickém jazyce

    Potential health risks of consuming milk and milk products

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter (7 Potential health risks of consuming milk and milk products) is focused on foodborne diseases risk, particularly caused by milk and milk products. Itdeals with historically important diseases (brucellosis, tuberculosis), important agents of foodborne diseases from milk (e.g. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes) and rare agents (such as foot and mouth disease virus).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    204-220

  • Počet stran knihy

    240

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly