Rizika konzumace syrového kravského mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000473" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000473 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rizika konzumace syrového kravského mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Současná legislativa umožňuje prodej syrového kravského mléka, popř. výrobků z něho, přímo v místě výroby. Musí být dodržena řada požadavků vyplývajících z platných legislativních předpisů, týkajících se nejenom podmínek získávání a prodeje mléka, ale ijeho mikrobiologické kvality. Článek přináší přehled významných původců alimentárních onemocnění vyskytujících se v syrovém mléce a upozorňuje na rizika spojená s jeho konzumací bez dostatečného tepelného ošetření.
Název v anglickém jazyce
Risks of raw cows milk consumation
Popis výsledku anglicky
The current legal regulation allows sale of raw cowś milk and products thereof on farms provided that legal requirements concerning not only hygienic conditions of milking, milk processing, and sale, but also microbiological quality are met. The authorspoints risks of raw milk drinking and complete the article with a list of agents causing milk-borne diseases.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
51
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
182-184
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—