Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Den s mlékem na MENDELU (ID 2013)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarstvi.cz" target="_blank" >http://www.mlekarstvi.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Den s mlékem na MENDELU (ID 2013)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Konference Den s mlékem na MENDELU zahrnuje několik přednášek předních odborníků v oblasti produkce a zpracování mléka a jeho významu v lidské výživě. Akce je určená pro studenty a spolupracuje na ní několik institucí, včetně Společnosti pro výživu. Na úvod promluvila paní docentka Milada Plocková o novinkách v mikrobiologii mléka a mléčných výrobků, zatímco paní docentka Zdeňka Panovská (obě z VŠCHT v Praze) o senzorickém hodnocení mléka a mléčných výrobků. O přímém prodeji mléka, o potenciálních rizicích konzumace syrového mléka a zajištění bezpečnosti suroviny mlékárenským ošetřením navázala na předřečníky paní docentka Bohumíra Janštová z VFU Brno. Příspěvek s lehce provokativním názvem (Senzorická kvalita tekutých mléčných výrobků na našem trhu --aneb jaké mléko pít?) prezentovala docentka Lenka Kouřimská (ČZU Praha). Po přestávce a ochutnávce mléčných výrobků z Valašského Meziříčí, vystoupila docentka Květoslava Šustová (MENDELU) a shrnula význam a množství vitamínů obsažených v

  • Název v anglickém jazyce

    Day with milk at MENDELU

  • Popis výsledku anglicky

    Day with Milk at MENDELU is for students and workers in laboratories or dairy industry. Conference includes several lectures leading experts in the production and processing of milk and its importance in human nutrition. This event is intended for students and dairy employees with cooperation of several institutions, including the Czech Society for Nutrition. Professor Milada Plocková spoke about news in microbiology of milk and dairy products, while associate professor Zdeňka Panovská (both from the ICT Prague) for sensory evaluation of milk and dairy products. The direct sale of milk, about the potential risks of consuming raw milk and raw dairy products safety treatments followed the previous speakers lady lecturer Bohumíra Janštová from UVPS Brno.Lecture with a slightly provocative title (Sensory quality of liquid milk products in our market - or what kind milk to drink?) presented associate professor Lenka Kouřimská (CULS Prague). After a break and tasting dairy products from Dai

Klasifikace

  • Druh

    M - Uspořádání konference

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    300

  • Počet zahraničních účastníků

    0

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce