Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

TECHNOLOGICAL POSSIBILITIES OF CONTACTLESS MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885462" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885462 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    TECHNOLOGICAL POSSIBILITIES OF CONTACTLESS MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The regular measuring of the body surface temperature can help to evaluate health condition of animals and react immediately on the first symptoms of illness. There are many of technological possibilities of contactless measuring the body surface temperature. It is important to find the right part of the body which the temperature will show the first possible symptoms of illness. This experiment with dairy cows and heifers was realized at the farm in Petrovice. The body surface temperature and rectal temperature of animals were observed in dairy cows and heifers. It was rated 3 different groups of dairy cows and heifers in 2 stables. The body temperature was obtained by the thermocamera. The temperatures were shot from the 3 different parts of body ofanimals (the body core, the eyes and the udder). The relative humidity, temperature, cooling value environment and flow rate in stable were measured as further independent variables. The aim of this study was finding how body temperature

  • Název v anglickém jazyce

    TECHNOLOGICAL POSSIBILITIES OF CONTACTLESS MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE

  • Popis výsledku anglicky

    The regular measuring of the body surface temperature can help to evaluate health condition of animals and react immediately on the first symptoms of illness. There are many of technological possibilities of contactless measuring the body surface temperature. It is important to find the right part of the body which the temperature will show the first possible symptoms of illness. This experiment with dairy cows and heifers was realized at the farm in Petrovice. The body surface temperature and rectal temperature of animals were observed in dairy cows and heifers. It was rated 3 different groups of dairy cows and heifers in 2 stables. The body temperature was obtained by the thermocamera. The temperatures were shot from the 3 different parts of body ofanimals (the body core, the eyes and the udder). The relative humidity, temperature, cooling value environment and flow rate in stable were measured as further independent variables. The aim of this study was finding how body temperature

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Vývoj nového informačního systému a aplikované technologicko-organizační inovace řídících systémů v chovu dojeného skotu pro posílení konkurenceschopnosti chovatelů a zvýšení kvality živočišných produktů a welfare zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies

  • ISSN

    2344-4576

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    325-328

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus