Current Options for Measuring the Surface Temperature of Dairy Cattle in a Stable Technology:
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43891967" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43891967 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Current Options for Measuring the Surface Temperature of Dairy Cattle in a Stable Technology:
Popis výsledku v původním jazyce
Regular measurement of the body surface temperature can help to assess the health status of animals. There are many technological possibilities of contactless temperature measurement of body surface. The important thing is to find the right part of the body whose temperature will point to the first possible symptoms and immediately react to the first signs of the disease. Disagreements about how to measure body surface temperature and accuracy of the method can occur when different measures are used. We review work showing possibilities of contactless surface temperature measurements using 1) thermography, 2) electronic transponders and 3) other possibilities of measuring the body surface temperature of dairy cattle. For example, when we scan the surface temperature with the thermal imager there can operate in individual animals confounding factors such as the nature or degree of muscular coat, which may significantly affect the results.
Název v anglickém jazyce
Current Options for Measuring the Surface Temperature of Dairy Cattle in a Stable Technology:
Popis výsledku anglicky
Regular measurement of the body surface temperature can help to assess the health status of animals. There are many technological possibilities of contactless temperature measurement of body surface. The important thing is to find the right part of the body whose temperature will point to the first possible symptoms and immediately react to the first signs of the disease. Disagreements about how to measure body surface temperature and accuracy of the method can occur when different measures are used. We review work showing possibilities of contactless surface temperature measurements using 1) thermography, 2) electronic transponders and 3) other possibilities of measuring the body surface temperature of dairy cattle. For example, when we scan the surface temperature with the thermal imager there can operate in individual animals confounding factors such as the nature or degree of muscular coat, which may significantly affect the results.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies
ISSN
1841-9364
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
194-198
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—