Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Baking quality of genetics resources of spring forms of Triticum spelta L.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886252" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886252 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/13:62052

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Baking quality of genetics resources of spring forms of Triticum spelta L.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Organic farmers are searching for new market and sale opportunities. The organic farming system may grow and process a wider range of species than the conventional farming system does. Concerning wheat, there are so called hulled wheat species comprisingparts of collections of the world gene banks. Spelt wheat is the most important of all the hulled wheat species. Our paper aims at presenting results of research and assessment of spring wheat forms of seven spelt wheat cultivars in particular, as compared to a bread wheat control variety. Small-plot trials were established at two different localities within the Czech Republic and Austria in 2010 and 2012. Results of the trials show that some varieties could be good source for food processing capacities. Its grain were characterised by a high proportion of protein in grain (up to 17.2 %). Content of wet gluten was also very high (the mean value was 45% in spelt; 26% bread wheat variety). Falling number is another advantage of spelt whe

  • Název v anglickém jazyce

    Baking quality of genetics resources of spring forms of Triticum spelta L.

  • Popis výsledku anglicky

    Organic farmers are searching for new market and sale opportunities. The organic farming system may grow and process a wider range of species than the conventional farming system does. Concerning wheat, there are so called hulled wheat species comprisingparts of collections of the world gene banks. Spelt wheat is the most important of all the hulled wheat species. Our paper aims at presenting results of research and assessment of spring wheat forms of seven spelt wheat cultivars in particular, as compared to a bread wheat control variety. Small-plot trials were established at two different localities within the Czech Republic and Austria in 2010 and 2012. Results of the trials show that some varieties could be good source for food processing capacities. Its grain were characterised by a high proportion of protein in grain (up to 17.2 %). Content of wet gluten was also very high (the mean value was 45% in spelt; 26% bread wheat variety). Falling number is another advantage of spelt whe

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Environment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3,4

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    475-476

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus