Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of lambing on the quantitative and qualitative traits of milk in native sheep on the natural pasture in a submontane region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886734" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886734 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of lambing on the quantitative and qualitative traits of milk in native sheep on the natural pasture in a submontane region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study investigated the effects of the number of lambs, month of lambing and parity on the milk components of Original Valachian sheep. The flock is kept in the altitude of 600 m above sea level on outside grazing in area composted of Poaceae predominantly, Plantagineceae and Papilionaceae. Totaly were evaluated 276 samples from 69 pieces ewes lambed in March (12) April (35) May (19) June (3). The mean of labms was 1,71 and of parity 2,41. Lambs were weaned 12 hours before mechanical milking - MethodET (Animal Recording ICAR, 2012). It was found by analysis of variance the number of lambs had significant effect (P{0,01) on the content of fat. Month of lambing as same as parity had significant effect (P{0,01) on the milk yield, contents of fat, crude protein, casein and urea concentration in milk and not significant effect on the content of lactose and number of somatic cells count. Multiple comparison tests not determine significant differences between the number of lambs (1, 2, 3)

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of lambing on the quantitative and qualitative traits of milk in native sheep on the natural pasture in a submontane region

  • Popis výsledku anglicky

    The study investigated the effects of the number of lambs, month of lambing and parity on the milk components of Original Valachian sheep. The flock is kept in the altitude of 600 m above sea level on outside grazing in area composted of Poaceae predominantly, Plantagineceae and Papilionaceae. Totaly were evaluated 276 samples from 69 pieces ewes lambed in March (12) April (35) May (19) June (3). The mean of labms was 1,71 and of parity 2,41. Lambs were weaned 12 hours before mechanical milking - MethodET (Animal Recording ICAR, 2012). It was found by analysis of variance the number of lambs had significant effect (P{0,01) on the content of fat. Month of lambing as same as parity had significant effect (P{0,01) on the milk yield, contents of fat, crude protein, casein and urea concentration in milk and not significant effect on the content of lactose and number of somatic cells count. Multiple comparison tests not determine significant differences between the number of lambs (1, 2, 3)

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    37-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus