Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obliba vybraných druhů mas mezi mladými konzumenty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890059" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890059 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obliba vybraných druhů mas mezi mladými konzumenty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Žákům a studentům (n = 389) základních, středních a vysokých škol byl předložen dotazník zaměřený na jejich preference týkající se konzumace masa. Výsledky ukázaly, že existují poměrně značné rozdíly v oblibě jednotlivých druhů mas v závislosti na věku i pohlaví. Zatímco u studentů vysokých škol byly preference kuřecího a vepřového masa srovnatelné (77 a 80 %), u nižších věkových kategorií (základní školy) převažovala obliba kuřecího masa (91 a 72 %). Dívky více preferují nutričně příznivěji hodnocené druhy mas - kuřecí (84 %), krůtí (28 %) nebo rybí (33 %) v porovnání chlapci (80, 11, resp. 23 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Preferences of selected kinds of meat among young consumers

  • Popis výsledku anglicky

    Pupils and students (n = 389) of primary schools, high schools and universities were asked to participate in a questionnaire concerning their preferences in consumption of meat. The results show that there are quite extreme differences in what types of meat the respondents like, in connection to age and sex. While with the university students, the preference of chicken meat and pork were comparable (77 and 80%), when it comes to lower age categories, the choice of chicken meat was prevailing (91 a 72%). The girls more prefer nutritionally desirable kinds of meat - chicken (84 %), turkey (28 %) or fish (33 %) in comparison to boys (80, 11, resp. 23 %).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    29-32

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus