Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Modified Atmosphere Packaging on Freshness Parameters of Organic Chicken Meat - Short Communication

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875511" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875511 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/225041.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/225041.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/32/2017-CJFS" target="_blank" >10.17221/32/2017-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Modified Atmosphere Packaging on Freshness Parameters of Organic Chicken Meat - Short Communication

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of modified atmosphere packaging (MAP1 80% O-2/20% CO2 and MAP2 70% N-2/30% CO2) on the selected parameters (ammonia, thiobarbituric acid reactive substances /TBARS/) and antioxidant capacity in chilled meat (2 +/- 2 degrees C) of organic chickens (breast and thigh) was evaluated. Control samples were packaged using a polyolefin film. The experiment was conducted on day 2 and repeated on day 7, 10, and 14 of storage. TBARS of samples in MAP1 were higher than in samples stored in MAP2. Ammonia in meat in MAP2 was constant during storage. In general, the DPPH inhibition percentage of meat in MAP1 was lower than that in meat in MAP2. Results of the present study indicated that MAP2 could be preferable for the packaging of organic chicken meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Modified Atmosphere Packaging on Freshness Parameters of Organic Chicken Meat - Short Communication

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of modified atmosphere packaging (MAP1 80% O-2/20% CO2 and MAP2 70% N-2/30% CO2) on the selected parameters (ammonia, thiobarbituric acid reactive substances /TBARS/) and antioxidant capacity in chilled meat (2 +/- 2 degrees C) of organic chickens (breast and thigh) was evaluated. Control samples were packaged using a polyolefin film. The experiment was conducted on day 2 and repeated on day 7, 10, and 14 of storage. TBARS of samples in MAP1 were higher than in samples stored in MAP2. Ammonia in meat in MAP2 was constant during storage. In general, the DPPH inhibition percentage of meat in MAP1 was lower than that in meat in MAP2. Results of the present study indicated that MAP2 could be preferable for the packaging of organic chicken meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    466-468

  • Kód UT WoS článku

    000417013700013

  • EID výsledku v databázi Scopus