Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874653" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874653 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat
Popis výsledku v původním jazyce
The aim is evaluation of the modified atmosphere packaging (MAP) effect obverse air atmosphere packaging on colour indicators of organic chicken meat. 24 fresh samples (half carcasses) were packaged in MAP1 (80% O2/20% CO2), 24 samples in MAP2 (70% N2/30% CO2) and 24 samples were aerobically packaged (AIR). Detection of gases mixture in MAP and colour indicators (lightness, L*; redness, a*; yellowness, b*) of raw external surface (skin and muscle) of breast and thigh were measured. The experiment was conducted on 2nd day of storage and repeated on 7th, 10th and 14th days of storage. Results of present study indicated that applications of MAP had positive effect on the colour parameters of organic chicken meat, which could be influence on consumer buying decisions.
Název v anglickém jazyce
Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat
Popis výsledku anglicky
The aim is evaluation of the modified atmosphere packaging (MAP) effect obverse air atmosphere packaging on colour indicators of organic chicken meat. 24 fresh samples (half carcasses) were packaged in MAP1 (80% O2/20% CO2), 24 samples in MAP2 (70% N2/30% CO2) and 24 samples were aerobically packaged (AIR). Detection of gases mixture in MAP and colour indicators (lightness, L*; redness, a*; yellowness, b*) of raw external surface (skin and muscle) of breast and thigh were measured. The experiment was conducted on 2nd day of storage and repeated on 7th, 10th and 14th days of storage. Results of present study indicated that applications of MAP had positive effect on the colour parameters of organic chicken meat, which could be influence on consumer buying decisions.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
64-67
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—