Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874653" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874653 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim is evaluation of the modified atmosphere packaging (MAP) effect obverse air atmosphere packaging on colour indicators of organic chicken meat. 24 fresh samples (half carcasses) were packaged in MAP1 (80% O2/20% CO2), 24 samples in MAP2 (70% N2/30% CO2) and 24 samples were aerobically packaged (AIR). Detection of gases mixture in MAP and colour indicators (lightness, L*; redness, a*; yellowness, b*) of raw external surface (skin and muscle) of breast and thigh were measured. The experiment was conducted on 2nd day of storage and repeated on 7th, 10th and 14th days of storage. Results of present study indicated that applications of MAP had positive effect on the colour parameters of organic chicken meat, which could be influence on consumer buying decisions.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the colour indicators of organic chicken's meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim is evaluation of the modified atmosphere packaging (MAP) effect obverse air atmosphere packaging on colour indicators of organic chicken meat. 24 fresh samples (half carcasses) were packaged in MAP1 (80% O2/20% CO2), 24 samples in MAP2 (70% N2/30% CO2) and 24 samples were aerobically packaged (AIR). Detection of gases mixture in MAP and colour indicators (lightness, L*; redness, a*; yellowness, b*) of raw external surface (skin and muscle) of breast and thigh were measured. The experiment was conducted on 2nd day of storage and repeated on 7th, 10th and 14th days of storage. Results of present study indicated that applications of MAP had positive effect on the colour parameters of organic chicken meat, which could be influence on consumer buying decisions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    64-67

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku