Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microbiological quality of organic chicken meat during refrigerated storage in air and modified atmospheres

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876409" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876409 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/18:43876409

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2018.1496399" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2018.1496399</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2018.1496399" target="_blank" >10.1080/00071668.2018.1496399</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbiological quality of organic chicken meat during refrigerated storage in air and modified atmospheres

  • Popis výsledku v původním jazyce

    1. The aim of this study was to assess the incidence of pathogens and the development of spoilage microflora in organic chicken meat originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2 degrees C aerobically (control) or in one of two modified atmosphere packaging systems (MAP1: 80% O-2, 20% CO2 and MAP2: 70% N-2, 30% CO2).2. Campylobacter jejuni survived well during storage; and was found on the skin in 95% of samples (262/276).3. In general, both the skin and meat samples showed a good initial microbiological quality with total viable counts of less than 3 log cfu/g in meat and approximately 5 log cfu/g on skin.4. No difference was found between breast and thigh samples during the experiment.5. Shelf life was limited mainly by the development of mesophilic and psychrotrophic microflora on skin which were found at 7-day storage for the control and MAP1 and 10 days for MAP2.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of organic chicken meat during refrigerated storage in air and modified atmospheres

  • Popis výsledku anglicky

    1. The aim of this study was to assess the incidence of pathogens and the development of spoilage microflora in organic chicken meat originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2 degrees C aerobically (control) or in one of two modified atmosphere packaging systems (MAP1: 80% O-2, 20% CO2 and MAP2: 70% N-2, 30% CO2).2. Campylobacter jejuni survived well during storage; and was found on the skin in 95% of samples (262/276).3. In general, both the skin and meat samples showed a good initial microbiological quality with total viable counts of less than 3 log cfu/g in meat and approximately 5 log cfu/g on skin.4. No difference was found between breast and thigh samples during the experiment.5. Shelf life was limited mainly by the development of mesophilic and psychrotrophic microflora on skin which were found at 7-day storage for the control and MAP1 and 10 days for MAP2.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LQ1601" target="_blank" >LQ1601: CEITEC 2020</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    British Poultry Science

  • ISSN

    0007-1668

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    506-513

  • Kód UT WoS článku

    000448014800004

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85052053648