Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of high pressure on the microbiological quality and other characteristics of cooked sausages packed in a modified atmosphere or vacuum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873524" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873524 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/15:43873524

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S095671351500208X" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S095671351500208X</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2015.04.010" target="_blank" >10.1016/j.foodcont.2015.04.010</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of high pressure on the microbiological quality and other characteristics of cooked sausages packed in a modified atmosphere or vacuum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to analyse the effect of high pressure (HP) on the shelf life and other selected characteristics of two types of cooked sausages, which were packed under vacuum or modified atmosphere. The total viable count in samples treated with 600 MPa/5 min decreased during 35 days of storage (4 +/- 2 degrees C) to a maximum of 1.3 log CFU/g. Microbial counts of 4-5 log CFU/g were detected in control samples not subjected to HP. Instrumental colour analysis did not reveal any statisticallysignificant differences between the meat products subjected to HP and the control samples during the course of the experiment. No statistically significant differences were found during the sensory evaluation when meat samples subjected to HP and control samples were assessed.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of high pressure on the microbiological quality and other characteristics of cooked sausages packed in a modified atmosphere or vacuum

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to analyse the effect of high pressure (HP) on the shelf life and other selected characteristics of two types of cooked sausages, which were packed under vacuum or modified atmosphere. The total viable count in samples treated with 600 MPa/5 min decreased during 35 days of storage (4 +/- 2 degrees C) to a maximum of 1.3 log CFU/g. Microbial counts of 4-5 log CFU/g were detected in control samples not subjected to HP. Instrumental colour analysis did not reveal any statisticallysignificant differences between the meat products subjected to HP and the control samples during the course of the experiment. No statistically significant differences were found during the sensory evaluation when meat samples subjected to HP and control samples were assessed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Control

  • ISSN

    0956-7135

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    November

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    232-237

  • Kód UT WoS článku

    000357839100036

  • EID výsledku v databázi Scopus