Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Plasma Technology in Food Industry: mini-review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895671" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895671 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/17:N0000051

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Plasma Technology in Food Industry: mini-review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Plasma treatment is an interesting technology with many potential applications in industry. At present, more an more often we encounter papers that deal with utilization of plasma technology in food industry. This mini-review provides an overview of the latest developments in this area. At the beginning the principles of plasma interaction with solid surfaces are shortly discussed. The next chapters are focused on sterilization of food from bacteria and fungi. The influence of plasma treatment on the food qualiti and nutritional parameters is discussed in last section.

  • Název v anglickém jazyce

    Plasma Technology in Food Industry: mini-review

  • Popis výsledku anglicky

    Plasma treatment is an interesting technology with many potential applications in industry. At present, more an more often we encounter papers that deal with utilization of plasma technology in food industry. This mini-review provides an overview of the latest developments in this area. At the beginning the principles of plasma interaction with solid surfaces are shortly discussed. The next chapters are focused on sterilization of food from bacteria and fungi. The influence of plasma treatment on the food qualiti and nutritional parameters is discussed in last section.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10305 - Fluids and plasma physics (including surface physics)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl. Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    134-138

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus