Plasma Technology in Food Industry: mini-review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895671" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895671 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/17:N0000051
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Plasma Technology in Food Industry: mini-review
Popis výsledku v původním jazyce
Plasma treatment is an interesting technology with many potential applications in industry. At present, more an more often we encounter papers that deal with utilization of plasma technology in food industry. This mini-review provides an overview of the latest developments in this area. At the beginning the principles of plasma interaction with solid surfaces are shortly discussed. The next chapters are focused on sterilization of food from bacteria and fungi. The influence of plasma treatment on the food qualiti and nutritional parameters is discussed in last section.
Název v anglickém jazyce
Plasma Technology in Food Industry: mini-review
Popis výsledku anglicky
Plasma treatment is an interesting technology with many potential applications in industry. At present, more an more often we encounter papers that deal with utilization of plasma technology in food industry. This mini-review provides an overview of the latest developments in this area. At the beginning the principles of plasma interaction with solid surfaces are shortly discussed. The next chapters are focused on sterilization of food from bacteria and fungi. The influence of plasma treatment on the food qualiti and nutritional parameters is discussed in last section.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10305 - Fluids and plasma physics (including surface physics)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl. Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
134-138
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—