Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Negative energy balance influences nutritional quality of milk from Czech Fleckvieh cows due changes in proportion of fatty acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F20%3A43901679" target="_blank" >RIV/60076658:12220/20:43901679 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3390/ani10040563" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/ani10040563</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/ani10040563" target="_blank" >10.3390/ani10040563</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Negative energy balance influences nutritional quality of milk from Czech Fleckvieh cows due changes in proportion of fatty acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The intensity of negative energy balance period could potentially affect milk quality, mainly through its influence on milk composition. Fatty acid composition in milk affects its nutritional value for human consumption, because individual fatty acids have various effects on the human organism. The aim of our study was to describe the influence of negative energy balance on fatty acids proportion in milk of Czech Fleckvieh cows. Our results showed that cows in deep negative energy balance produced milk with a healthier proportion of fatty acids from a human nutrition standpoint.

  • Název v anglickém jazyce

    Negative energy balance influences nutritional quality of milk from Czech Fleckvieh cows due changes in proportion of fatty acids

  • Popis výsledku anglicky

    The intensity of negative energy balance period could potentially affect milk quality, mainly through its influence on milk composition. Fatty acid composition in milk affects its nutritional value for human consumption, because individual fatty acids have various effects on the human organism. The aim of our study was to describe the influence of negative energy balance on fatty acids proportion in milk of Czech Fleckvieh cows. Our results showed that cows in deep negative energy balance produced milk with a healthier proportion of fatty acids from a human nutrition standpoint.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů