Expertomica Fishgui: comparison of fish skin colour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F13%3A43885211" target="_blank" >RIV/60076658:12310/13:43885211 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388971:_____/13:00424486 RIV/60076658:12520/13:43885211
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jai.12011/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jai.12011/abstract</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/jai.12011" target="_blank" >10.1111/jai.12011</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Expertomica Fishgui: comparison of fish skin colour
Popis výsledku v původním jazyce
The colour hue and saturation of the fish skin are important factors in fish breeding, reflecting the momentary physiological status of the fish. Algorithms evaluating fish colour were created in the MATLAB environment and compiled in the stand-alone application, Expertomica Fishgui. Fish groups fed on several diets (varying in carotenoid supplements) were compared as concerns image analysis methods on colour changes. Images were processed and evaluated to locate body positions, areas and colour saturation. Conversion from the Red-Green-Blue (RGB) colour space to chromatic colours was carried out to reduce the colour space. The threshold of skin chromatic colour was set on basis of the chromatic histograms using Otsu automatic bimodal segmentation. Theaverage colour was calculated through all pixels of the selected area in the original image and through all images of the group. Colour conversion to the Hue-Saturation-Value (HSV) colour space was also carried out. Relative deviation be
Název v anglickém jazyce
Expertomica Fishgui: comparison of fish skin colour
Popis výsledku anglicky
The colour hue and saturation of the fish skin are important factors in fish breeding, reflecting the momentary physiological status of the fish. Algorithms evaluating fish colour were created in the MATLAB environment and compiled in the stand-alone application, Expertomica Fishgui. Fish groups fed on several diets (varying in carotenoid supplements) were compared as concerns image analysis methods on colour changes. Images were processed and evaluated to locate body positions, areas and colour saturation. Conversion from the Red-Green-Blue (RGB) colour space to chromatic colours was carried out to reduce the colour space. The threshold of skin chromatic colour was set on basis of the chromatic histograms using Otsu automatic bimodal segmentation. Theaverage colour was calculated through all pixels of the selected area in the original image and through all images of the group. Colour conversion to the Hue-Saturation-Value (HSV) colour space was also carried out. Relative deviation be
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Applied Ichthyology
ISSN
0175-8659
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
172-180
Kód UT WoS článku
000313553400023
EID výsledku v databázi Scopus
—