Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv inokulantů mléčných bakterií a kyseliny mravenčí na tvorbu biogenních aminů v travních silážích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F04%3A00005897" target="_blank" >RIV/60076658:12410/04:00005897 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of lactic acid bacteria inoculants and forming acid on the formation of biogenic amines in grass silages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Silages were prepared in six laboratory experiments from four direct-cut grassland swards and pure swards of perennial ryegrass and false oat with dry matter contents ranging between 180 and 325g/kg. Grass was fermented at 22oC and silages were stored atthe same temperature for 4 month. Untreated silages (negative control) and silages preserved with 3g/kg of formic acid (positive control) were compared with silages inoculated with commercial strains of Lactobacillus plantarum, Lactobacillus buchneri and a mixed preparation Microsil. The inoculants were applied at a dose of 5. 10 000 000 CFU/g of grass. Seven biogenic amines were extracted from silages with perchloric acid and determined as N-benzamides by micellar electrokinetic capillary chromatography. Common quality parameters of silages were also determined. Tyramine, cadaverine and putrescine were the amines occurring at the highest concentration. As compared to untreated silages, formic acid was most effective to suppress format

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of lactic acid bacteria inoculants and forming acid on the formation of biogenic amines in grass silages

  • Popis výsledku anglicky

    Silages were prepared in six laboratory experiments from four direct-cut grassland swards and pure swards of perennial ryegrass and false oat with dry matter contents ranging between 180 and 325g/kg. Grass was fermented at 22oC and silages were stored atthe same temperature for 4 month. Untreated silages (negative control) and silages preserved with 3g/kg of formic acid (positive control) were compared with silages inoculated with commercial strains of Lactobacillus plantarum, Lactobacillus buchneri and a mixed preparation Microsil. The inoculants were applied at a dose of 5. 10 000 000 CFU/g of grass. Seven biogenic amines were extracted from silages with perchloric acid and determined as N-benzamides by micellar electrokinetic capillary chromatography. Common quality parameters of silages were also determined. Tyramine, cadaverine and putrescine were the amines occurring at the highest concentration. As compared to untreated silages, formic acid was most effective to suppress format

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F02%2F1077" target="_blank" >GA525/02/1077: Biogenní aminy ve vybraných druzích poživatin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archives of Animal Nutrition. Archiv für Tierernährung

  • ISSN

    0003-942X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    245-254

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus