Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F11%3A43882780" target="_blank" >RIV/60076658:12510/11:43882780 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí
Popis výsledku v původním jazyce
Podniková kultura se stává významným činitelem úspěšného rozvoje firem v rámci globálního světa. Podstatou tohoto příspěvku je shrnutí závěrů výzkumu z let 2007 - 2010, na kterém se autoři podíleli ve spolupráci s Katedrou řízení Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v návaznosti na projekt GAJU 068/2010/S "Procesní management a možnosti jeho zavedení v malých a středních podnicích". Cílem příspěvku je porovnání různých podnikových kultur níže uvedených malých podniků z různýchmíst globálního společenství v návaznosti na žádoucí stav nové ekonomiky. Podniková kultura byla zkoumána v restauraci v Irsku, České republice a Kypru. Pro splnění stanového cíle byl využit dotazník "Values Survey Module Questionnaire" (VSM) Geerta Hofstedeho a také test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V každé restauraci dotazník vyplnilo celkem 6 respondentů. V rámci porovnání zkoumaných podnikových kultur lze konstatovat, že mezi jednotlivými kulturami byl zjištěn podstatný
Název v anglickém jazyce
Corporate culture in relation to the new economy in a global environment
Popis výsledku anglicky
Corporate culture becomes an important factor in the successful development of enterprises in the global environment. This article presents the main conclusions of research from years 2007 - 2010. The authors participated in the research with Departmentof Management, Faculty of Economics in University of South Bohemia in České Budějovice in further to project GAJU 068/2010/S titled "Process Management and its possible implementation in small and medium-sized enterprises". The aim of this paper is to compare different corporate cultures in selected small entrerprises. The analysis and research were carried out in three restaurants located in Ireland, Czech republic and Cyprus. The research was done according to the results of Geert Hofstede's Values Survey Module Questionnaire (VSM) and test of colourfully semantic differential (TBSD). There are 6 employees working in each restaurant and everybody filled the questionnaire in. In a comparison of analyzed corporate cultures can be said t
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nová ekonomika, nové přístupy?
ISBN
978-80-245-1802-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
"nestránkováno"
Název nakladatele
Oeconomica
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
21. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—