Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F11%3A43882780" target="_blank" >RIV/60076658:12510/11:43882780 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podniková kultura se stává významným činitelem úspěšného rozvoje firem v rámci globálního světa. Podstatou tohoto příspěvku je shrnutí závěrů výzkumu z let 2007 - 2010, na kterém se autoři podíleli ve spolupráci s Katedrou řízení Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v návaznosti na projekt GAJU 068/2010/S "Procesní management a možnosti jeho zavedení v malých a středních podnicích". Cílem příspěvku je porovnání různých podnikových kultur níže uvedených malých podniků z různýchmíst globálního společenství v návaznosti na žádoucí stav nové ekonomiky. Podniková kultura byla zkoumána v restauraci v Irsku, České republice a Kypru. Pro splnění stanového cíle byl využit dotazník "Values Survey Module Questionnaire" (VSM) Geerta Hofstedeho a také test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V každé restauraci dotazník vyplnilo celkem 6 respondentů. V rámci porovnání zkoumaných podnikových kultur lze konstatovat, že mezi jednotlivými kulturami byl zjištěn podstatný

  • Název v anglickém jazyce

    Corporate culture in relation to the new economy in a global environment

  • Popis výsledku anglicky

    Corporate culture becomes an important factor in the successful development of enterprises in the global environment. This article presents the main conclusions of research from years 2007 - 2010. The authors participated in the research with Departmentof Management, Faculty of Economics in University of South Bohemia in České Budějovice in further to project GAJU 068/2010/S titled "Process Management and its possible implementation in small and medium-sized enterprises". The aim of this paper is to compare different corporate cultures in selected small entrerprises. The analysis and research were carried out in three restaurants located in Ireland, Czech republic and Cyprus. The research was done according to the results of Geert Hofstede's Values Survey Module Questionnaire (VSM) and test of colourfully semantic differential (TBSD). There are 6 employees working in each restaurant and everybody filled the questionnaire in. In a comparison of analyzed corporate cultures can be said t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nová ekonomika, nové přístupy?

  • ISBN

    978-80-245-1802-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "nestránkováno"

  • Název nakladatele

    Oeconomica

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    21. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku