Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F21%3A43902620" target="_blank" >RIV/60076658:12510/21:43902620 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/44555601:13510/21:43896369

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cejph.szu.cz/artkey/cjp-202102-0010_slovakians-adversarial-attitude-towards-consumption-of-functional-food.php" target="_blank" >https://cejph.szu.cz/artkey/cjp-202102-0010_slovakians-adversarial-attitude-towards-consumption-of-functional-food.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.21101/cejph.a6431" target="_blank" >10.21101/cejph.a6431</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In short, it could be assumed that the millennium generation would dominate households, and that they will probably prefer foods, in a higher degree of choice, as being pre-prepared foods. Therefore, food sales will move in this direction, although traditional patterns of behaviour, determined by the role of the mother in the family, still dominate. This trend can be reinforced by the lack of cooking skills and confidence among the younger generation, which will lead to reduced cooking and is considered barriers to healthy eating

  • Název v anglickém jazyce

    Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food

  • Popis výsledku anglicky

    In short, it could be assumed that the millennium generation would dominate households, and that they will probably prefer foods, in a higher degree of choice, as being pre-prepared foods. Therefore, food sales will move in this direction, although traditional patterns of behaviour, determined by the role of the mother in the family, still dominate. This trend can be reinforced by the lack of cooking skills and confidence among the younger generation, which will lead to reduced cooking and is considered barriers to healthy eating

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Central European Journal of Public Health

  • ISSN

    1210-7778

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    122-129

  • Kód UT WoS článku

    000708067700007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85111407761