Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F21%3A43902620" target="_blank" >RIV/60076658:12510/21:43902620 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/44555601:13510/21:43896369
Výsledek na webu
<a href="https://cejph.szu.cz/artkey/cjp-202102-0010_slovakians-adversarial-attitude-towards-consumption-of-functional-food.php" target="_blank" >https://cejph.szu.cz/artkey/cjp-202102-0010_slovakians-adversarial-attitude-towards-consumption-of-functional-food.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.21101/cejph.a6431" target="_blank" >10.21101/cejph.a6431</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food
Popis výsledku v původním jazyce
In short, it could be assumed that the millennium generation would dominate households, and that they will probably prefer foods, in a higher degree of choice, as being pre-prepared foods. Therefore, food sales will move in this direction, although traditional patterns of behaviour, determined by the role of the mother in the family, still dominate. This trend can be reinforced by the lack of cooking skills and confidence among the younger generation, which will lead to reduced cooking and is considered barriers to healthy eating
Název v anglickém jazyce
Slovakians' adversarial attitude towards consumption of functional food
Popis výsledku anglicky
In short, it could be assumed that the millennium generation would dominate households, and that they will probably prefer foods, in a higher degree of choice, as being pre-prepared foods. Therefore, food sales will move in this direction, although traditional patterns of behaviour, determined by the role of the mother in the family, still dominate. This trend can be reinforced by the lack of cooking skills and confidence among the younger generation, which will lead to reduced cooking and is considered barriers to healthy eating
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Central European Journal of Public Health
ISSN
1210-7778
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
122-129
Kód UT WoS článku
000708067700007
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85111407761