Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F22%3A43905517" target="_blank" >RIV/60076658:12510/22:43905517 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79" target="_blank" >http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek pojednává o potravinovém odpadu v domácnostech. Cílem je analyzovat spotřebitelskéchování a nakládání s potravinovým odpadem domácností v Jihočeském kraji. Jakou roli hraje znalost konceptuudržitelného rozvoje? Jak sociodemografické charakteristiky spotřebitelů ovlivňují tento přístup? Použité metody seopírají o kvantitativní přístup – dotazníkové šetření na úrovni spotřebitelů. Celkem se šetření zúčastnilo 501 respondentů(spotřebitelů) převážně z Jihočeského kraje. Výsledky ukazují, že přístup jihočeských domácností k potravinovémuodpadu v kontextu udržitelné spotřeby je zodpovědný. Byl také potvrzen vliv znalosti konceptu udržitelného rozvoje a vlivsociodemografických charakteristik spotřebitelů.

  • Název v anglickém jazyce

    Food waste in households

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with household food waste. The aim is to analyse consumer behaviour and food wastemanagement of households in the South Bohemian Region. What is the role of knowledge of the concept of sustainabledevelopment? How do the socio-demographic characteristics of consumers affect this approach? The methods used arebased on a quantitative approach - a questionnaire survey at the consumer level. A total of 501 respondents (consumers),mostly from the South Bohemian Region, took part in the survey. The results show that the approach of South Bohemianhouseholds to food waste in the context of sustainable consumption is responsible. The influence of knowledge of theconcept of sustainable development and the influence of socio-demographic characteristics of consumers were alsoconfirmed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50203 - Industrial relations

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Studentská vědecká a odborná činnost 2022. Sborník vybraných příspěvků studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

  • ISBN

    978-80-7394-927-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    95-99

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    21. 4. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku