FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F22%3A43905517" target="_blank" >RIV/60076658:12510/22:43905517 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79" target="_blank" >http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech
Popis výsledku v původním jazyce
Tento příspěvek pojednává o potravinovém odpadu v domácnostech. Cílem je analyzovat spotřebitelskéchování a nakládání s potravinovým odpadem domácností v Jihočeském kraji. Jakou roli hraje znalost konceptuudržitelného rozvoje? Jak sociodemografické charakteristiky spotřebitelů ovlivňují tento přístup? Použité metody seopírají o kvantitativní přístup – dotazníkové šetření na úrovni spotřebitelů. Celkem se šetření zúčastnilo 501 respondentů(spotřebitelů) převážně z Jihočeského kraje. Výsledky ukazují, že přístup jihočeských domácností k potravinovémuodpadu v kontextu udržitelné spotřeby je zodpovědný. Byl také potvrzen vliv znalosti konceptu udržitelného rozvoje a vlivsociodemografických charakteristik spotřebitelů.
Název v anglickém jazyce
Food waste in households
Popis výsledku anglicky
This paper deals with household food waste. The aim is to analyse consumer behaviour and food wastemanagement of households in the South Bohemian Region. What is the role of knowledge of the concept of sustainabledevelopment? How do the socio-demographic characteristics of consumers affect this approach? The methods used arebased on a quantitative approach - a questionnaire survey at the consumer level. A total of 501 respondents (consumers),mostly from the South Bohemian Region, took part in the survey. The results show that the approach of South Bohemianhouseholds to food waste in the context of sustainable consumption is responsible. The influence of knowledge of theconcept of sustainable development and the influence of socio-demographic characteristics of consumers were alsoconfirmed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50203 - Industrial relations
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Studentská vědecká a odborná činnost 2022. Sborník vybraných příspěvků studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích
ISBN
978-80-7394-927-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
95-99
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
21. 4. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—