Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Teoretický podklad

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F23%3A43924908" target="_blank" >RIV/62156489:43110/23:43924908 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Teoretický podklad

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.

  • Název v anglickém jazyce

    Theoretical Basis

  • Popis výsledku anglicky

    The research presented in this document focuses on exploring consumer behavior in terms of food waste within households. The study examines various factors influencing the amount of food waste, including socio-economic characteristics, consumers&apos; subjective attitudes, and practices associated with food management. Through the analysis of determinants of household food waste, the research reveals key areas for interventions aimed at reducing this phenomenon. Emphasis is placed on the importance of feedback strategies and normative interventions as effective tools to support sustainable consumer behavior and reduce food waste.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/SS06010276" target="_blank" >SS06010276: Zjištění objemu potravinového odpadu vyprodukovaného domácnostmi a vybranými typy příspěvkových organizací v hlavním městě Praha v kontextu využitelnosti těchto dat pro ohlašovací povinnost a snižování množství potravinového odpadu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů