Teoretický podklad
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F23%3A43924908" target="_blank" >RIV/62156489:43110/23:43924908 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Teoretický podklad
Popis výsledku v původním jazyce
Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.
Název v anglickém jazyce
Theoretical Basis
Popis výsledku anglicky
The research presented in this document focuses on exploring consumer behavior in terms of food waste within households. The study examines various factors influencing the amount of food waste, including socio-economic characteristics, consumers' subjective attitudes, and practices associated with food management. Through the analysis of determinants of household food waste, the research reveals key areas for interventions aimed at reducing this phenomenon. Emphasis is placed on the importance of feedback strategies and normative interventions as effective tools to support sustainable consumer behavior and reduce food waste.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
50902 - Social sciences, interdisciplinary
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/SS06010276" target="_blank" >SS06010276: Zjištění objemu potravinového odpadu vyprodukovaného domácnostmi a vybranými typy příspěvkových organizací v hlavním městě Praha v kontextu využitelnosti těchto dat pro ohlašovací povinnost a snižování množství potravinového odpadu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů