Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact Of Long-Term Storage On The Instrumental Textural Properties Of Frozen Common Carp (Cyprinus Carpio, L.) Flesh

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F13%3A43885216" target="_blank" >RIV/60076658:12520/13:43885216 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12510/13:43885216

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2010.551309#.Us0TArQzh30" target="_blank" >http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2010.551309#.Us0TArQzh30</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2010.551309" target="_blank" >10.1080/10942912.2010.551309</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact Of Long-Term Storage On The Instrumental Textural Properties Of Frozen Common Carp (Cyprinus Carpio, L.) Flesh

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to measure and confirm changes in the qualitative properties of frozen carp flesh (Cyprinus carpio L.) during 84 days of storage at -20 degrees C, using instrumental texture profile analysis focused on hardness, cohesiveness, andspringiness. Hardness in fresh fish was 2.908 N, in fish stored 28 days 1.238 N, after 56 days 0.505 N, and after 84 days 0.491 N. Cohesiveness (dimensionless unit) in fresh fish was 0.838, after 28 days 0.740, after 56 days 0.720, and after 84 days 0.712. Springiness (dimensionless unit) in fresh fish was 0.682, after 28 days 0.625, after 56 days 0.577, and at 84 days of storage 0.534. The texture profile analysis effect was determined by several regression and linear models. It is possible to calculate a certain time period in which changes develop up to the level of 50% of deteriorationin hardness 17.5 days and in cohesiveness 12.9 days, as this was proven to a defined significance level (P } 0.01). Only changes in springiness showed

  • Název v anglickém jazyce

    Impact Of Long-Term Storage On The Instrumental Textural Properties Of Frozen Common Carp (Cyprinus Carpio, L.) Flesh

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to measure and confirm changes in the qualitative properties of frozen carp flesh (Cyprinus carpio L.) during 84 days of storage at -20 degrees C, using instrumental texture profile analysis focused on hardness, cohesiveness, andspringiness. Hardness in fresh fish was 2.908 N, in fish stored 28 days 1.238 N, after 56 days 0.505 N, and after 84 days 0.491 N. Cohesiveness (dimensionless unit) in fresh fish was 0.838, after 28 days 0.740, after 56 days 0.720, and after 84 days 0.712. Springiness (dimensionless unit) in fresh fish was 0.682, after 28 days 0.625, after 56 days 0.577, and at 84 days of storage 0.534. The texture profile analysis effect was determined by several regression and linear models. It is possible to calculate a certain time period in which changes develop up to the level of 50% of deteriorationin hardness 17.5 days and in cohesiveness 12.9 days, as this was proven to a defined significance level (P } 0.01). Only changes in springiness showed

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

  • ISSN

    1094-2912

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    241-250

  • Kód UT WoS článku

    000312599400001

  • EID výsledku v databázi Scopus