Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Oxidation and Antioxidants in Fish and Meat from Farm to Fork

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F13%3A43885270" target="_blank" >RIV/60076658:12520/13:43885270 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.intechopen.com/books/food-industry/oxidation-and-antioxidants-in-fish-and-meat-from-farm-to-fork" target="_blank" >http://www.intechopen.com/books/food-industry/oxidation-and-antioxidants-in-fish-and-meat-from-farm-to-fork</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5772/53169" target="_blank" >10.5772/53169</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Oxidation and Antioxidants in Fish and Meat from Farm to Fork

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Both in meat and especially in fish there is a high risk of quality loss due to oxidation. Lipid oxidation in meat and fish-products leads to rancid taste and off flavor and development of many different substances from which some have even adverse effects to human health e.g. Oxidation limits storage time and thereby also affects marketing and distribution of both fish and meat products. Especially fish, being rich in n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) is susceptible to peroxidation of PUFA resulting in restriction of storage and processing possibilities. Furthermore, peroxidative products, particularly aldehydes, can react with specific amino acids to form carbonyls and protein aggregates, causing additional nutritional losses. In red meat and also in red fish like salmon oxidation will not only deteriorate the lipids, but also the color and thereby affect visual consumer acceptability. The addition of antioxidants is therefore necessary to increase storage stability, sensory qua

  • Název v anglickém jazyce

    Oxidation and Antioxidants in Fish and Meat from Farm to Fork

  • Popis výsledku anglicky

    Both in meat and especially in fish there is a high risk of quality loss due to oxidation. Lipid oxidation in meat and fish-products leads to rancid taste and off flavor and development of many different substances from which some have even adverse effects to human health e.g. Oxidation limits storage time and thereby also affects marketing and distribution of both fish and meat products. Especially fish, being rich in n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) is susceptible to peroxidation of PUFA resulting in restriction of storage and processing possibilities. Furthermore, peroxidative products, particularly aldehydes, can react with specific amino acids to form carbonyls and protein aggregates, causing additional nutritional losses. In red meat and also in red fish like salmon oxidation will not only deteriorate the lipids, but also the color and thereby affect visual consumer acceptability. The addition of antioxidants is therefore necessary to increase storage stability, sensory qua

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F01.0024" target="_blank" >ED2.1.00/01.0024: Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Food Industry

  • ISBN

    978-953-51-0911-2

  • Počet stran výsledku

    30

  • Strana od-do

    115-144

  • Počet stran knihy

    748

  • Název nakladatele

    InTech

  • Místo vydání

    Rijeka

  • Kód UT WoS kapitoly