Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Editorial: Fish Nutrition, Metabolism and Physiology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F22%3A43904448" target="_blank" >RIV/60076658:12520/22:43904448 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3389/fmars.2021.814380" target="_blank" >https://doi.org/10.3389/fmars.2021.814380</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Editorial: Fish Nutrition, Metabolism and Physiology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aquatic foods from marine and freshwater play a significant role in nutrition of billions of people globally, particularly during the COVID-19 pandemic which has jeopardized the global food security (Tigchelaar et al., 2021). Moreover, aquatic foods are considered as unique and rich sources of n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA) such as EPA and DHA with beneficial impacts in a range of human pathologies particularly cardiovascular diseases (Golden et al., 2021). Aquatic foods include fish, crustaceans, and other aquatic animals/plants which can be cultured or wild-caught. Traditional fisheries may no longer be the world’s most important provider of food fish. According to FAO (2020), global fish production in 2018 reached about 179 million tons, and the world aquaculture production was 114.5 million tons (valued USD 250 billion) accounting for 63.7% of the total production.

  • Název v anglickém jazyce

    Editorial: Fish Nutrition, Metabolism and Physiology

  • Popis výsledku anglicky

    Aquatic foods from marine and freshwater play a significant role in nutrition of billions of people globally, particularly during the COVID-19 pandemic which has jeopardized the global food security (Tigchelaar et al., 2021). Moreover, aquatic foods are considered as unique and rich sources of n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA) such as EPA and DHA with beneficial impacts in a range of human pathologies particularly cardiovascular diseases (Golden et al., 2021). Aquatic foods include fish, crustaceans, and other aquatic animals/plants which can be cultured or wild-caught. Traditional fisheries may no longer be the world’s most important provider of food fish. According to FAO (2020), global fish production in 2018 reached about 179 million tons, and the world aquaculture production was 114.5 million tons (valued USD 250 billion) accounting for 63.7% of the total production.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40103 - Fishery

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů