Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Editorial: Omics and Fish Nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F22%3A43904617" target="_blank" >RIV/60076658:12520/22:43904617 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3389/fmars.2022.912884" target="_blank" >https://doi.org/10.3389/fmars.2022.912884</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Editorial: Omics and Fish Nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    According to a new report published by Food and Agriculture Organization (FAO, 2020), global fish production reached around 179 million tons and aquaculture production accounted for 63.7% of the total production. The rapid expansion of aquaculture industry has been associated with numerous challenges such as shortage of resources for sustainable production of aquafeeds (Zhou et al., 2019; Bruni et al., 2021). For a long time, the focus of traditional fish nutrition studies has been primarily on nutrients requirement and fish metabolism, but nowadays the interaction of nutrients and physiological responses has drawn attention of fish nutritionists. Omics technologies including transcriptomics, proteomics, and metabolomics have made a large contribution to better understanding of fish response to nutrients and dietary manipulations. The omics approaches have been successfully implemented for exploring the molecular basis of complex traits such as feed efficiency, muscle myopathies, immunity, and disease tolerance (Vallejos-Vidal et al., Vallejos-Vidal et al., 2022).

  • Název v anglickém jazyce

    Editorial: Omics and Fish Nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    According to a new report published by Food and Agriculture Organization (FAO, 2020), global fish production reached around 179 million tons and aquaculture production accounted for 63.7% of the total production. The rapid expansion of aquaculture industry has been associated with numerous challenges such as shortage of resources for sustainable production of aquafeeds (Zhou et al., 2019; Bruni et al., 2021). For a long time, the focus of traditional fish nutrition studies has been primarily on nutrients requirement and fish metabolism, but nowadays the interaction of nutrients and physiological responses has drawn attention of fish nutritionists. Omics technologies including transcriptomics, proteomics, and metabolomics have made a large contribution to better understanding of fish response to nutrients and dietary manipulations. The omics approaches have been successfully implemented for exploring the molecular basis of complex traits such as feed efficiency, muscle myopathies, immunity, and disease tolerance (Vallejos-Vidal et al., Vallejos-Vidal et al., 2022).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40103 - Fishery

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů