Vysokotalaké ošetření naklíčené cizrny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012793" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012793 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
High pressure treatment of germinated chickpea seeds
Popis výsledku v původním jazyce
á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil).Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented tobe an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994).
Název v anglickém jazyce
High pressure treatment of germinated chickpea seeds
Popis výsledku anglicky
á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil).Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented tobe an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994).
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Praha
Název nakladatele resp. objednatele
CHISA
Verze
Neuveden
Identifikační číslo nosiče
80-86059-40-5