Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vysokotalaké ošetření naklíčené cizrny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012793" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012793 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    High pressure treatment of germinated chickpea seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil).Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented tobe an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994).

  • Název v anglickém jazyce

    High pressure treatment of germinated chickpea seeds

  • Popis výsledku anglicky

    á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil).Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented tobe an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994).

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    CHISA

  • Verze

    Neuveden

  • Identifikační číslo nosiče

    80-86059-40-5